Jak stahovat aplikace z obchodů jiné země

Ahoj, jsem si vědom, že jsou k dispozici apk soubory online, ale často mám problémy, zejména když dorazí aktualizace a už nemohu používat aplikaci, pokud nenajdu správný aktualizovaný apk.

Můžeš si vytvořit účet Google v jiné zemi (pomocí VPN) a pak tento účet přidat do svého shieldu.

Už si přesně nepamatuji, jestli to funguje i bez historie nákupů. Je to tak dávno, co jsem měl americký alternativní účet.

Použij Aurora Store, umožňuje ti také falešně simulovat zařízení, takže můžeš instalovat aplikace, které nejsou na Google TV obchodě.

Pokud je aplikace obecně kompatibilní s Android TV, po její instalaci jsou aktualizace dostupné přes obchod Play, i když původně není dostupná ve tvé zemi.

Toto jsem řešil před pár lety a odpověď od subs byla použít side loadovanou aplikaci Aptoide, která ti umožní stahovat apk soubory pro různé regionální aplikace. Používal jsem ji na US Paramount+, ESPN a HBO Max, které používám přes NordVPN. Tohle řešení je mnohem jednodušší než měnit Google účty a přistupovat k regionálním obchodu.

Zdá se, že nikdo tu již Aptoide nedoporučuje, možná proto, že appám umožňuje nahrávat apk soubory i jiní lidé, takže je možné, že někdo vytvoří škodlivou verzi. Já osobně však vždy stahuji pouze aplikace s tisíci stažení a vyhýbám se novým uploadům. Apps má i systém ověření, takže jsem se vyhnul většině nedůvěryhodných verzí.

Můžeš zkusit vytvořit účet Google v USA. Jakmile ho máš, můžeš ho přidat do svého shieldu. V mém případě jsem byl schopen přidat platební metodu (ukazoval jsem kartu z UK s americkou adresou) a účet se zablokoval na americké službě.

Apptoid, F-Droid, existuje mnoho alternativních obchodů, které můžeš použít.

Toto funguje, jen musíš mít účet Gmail vytvořený v dané zemi a používat ho jako svůj účet v Obchodu Play.

Nemůžeš ho přidat jako druhý účet a přistupovat ke státu v Obchodu Play. Musíš ho přidat jako hlavní účet a máš dostupný jen ten konkrétní stát.

Toto je chování, které zažívám u některých aplikací, ale ne u všech. Například v UK používám Hulu, HBO Max se aktualizují, ale například Criterion Channel ne.

Toto mě zachránilo v Japonsku. Díky moc.

Díky za tip na Aptoide! Perfektně to fungovalo pro to, co jsem potřeboval. (US verze aplikace, když jsem na dovolené a nevěděl jsem, že budou chtít jejich aplikaci, aby mohli přijímat objednávky online!!) Geofencing je hloupý. Chápu jeho důvod, ale někdy je velmi kontraproduktivní.

Pro upřesnění, o jaký APK se jedná? Co se snažíš dosáhnout? Tvé otázka byla velmi vágní… mohl jsi mluvit o prořezávání stromů?

Není to pravda. Mám hlavní účet (ten, s kterým jsem poprvé nastavoval svůj Shield), a přidal jsem ještě 3 další účty (z Kanady, Evropy a Indie). Stačí, když otevřu Obchod Play, jdu do nastavení a přepnu účet na ten, který chci mít přístup.

Používám také VPN. Nejsem si jistý, jestli je to nutné nebo ne.

Také v UK, můžeš mi říct, jestli jsi dokázal rozjet Criterion app? (Stejně tak Hulu, Max) :folded_hands:

Podle mých zkušeností je VPN potřeba pouze při zakládání účtu. Poté Play Store bude spokojene sledovat, ať je VPN zapnutá nebo ne.

Divné. Mně to nefunguje. Bydlím v Německu. Nastavil jsem shield s mým americkým účtem a bez problémů získejte US obchod a VPN není potřeba. Jakmile přidají profily, přidal jsem svůj německý účet, doufal jsem, že mohu přepínat obchody, ale vždy mi zobrazuje US obchod. Možná by pomohl tovární reset a nové nastavení.

Ano, přes VPN. Aplikace jsem nahrál ručně.

Musel jsem jít do platebních profilů Google účtu a nastavit tam domovskou zemi pro každý profil jednotlivě. Pamatuji si, že jsem musel trochu zkoušet v nastavení Google účtu, než jsem to dokázal správně nastavit.