Ahoj, vím, že jsou ke stažení apk soubory online, ale často narazím na problémy, zejména když mi dorazí aktualizace a nemohu aplikaci již dále používat, pokud nenajdu správnou aktualizovanou apk.
Můžeš si vytvořit Google účet v jiné zemi (pomocí VPN) a pak ho přidat do svého Shieldu.
U mě si nejsem jistý, jestli to funguje i bez historie nákupů, ale je to už dávno, co mám US alternativní účet.
Použij Aurora Store, umožní ti spoofovat zařízení, takže můžeš instalovat aplikace, které nejsou na Google TV Obchodě.
Pokud je aplikace obecně kompatibilní s Android TV, jakmile je nainstaluješ, aktualizace jsou dostupné z obchodu Play, i když původně nebyla ve vaší zemi.
Tuto otázku jsem pokládal před několika lety a odpověď od subredditu byla použití side-loaded aplikace Aptoide, která umožňuje stahovat APK soubory pro různé regionální aplikace. Používal jsem to k získání US Paramount+, ESPN a HBO Max, které používám všechny přes předplatné NordVPN. Tento způsob je podle mě mnohem jednodušší než měnit Google účty a přistupovat k regionálním obchodům takto.
Vypadá to, že nikdo tady už Aptoide dále nedoporučuje, což je možná proto, že povaha této aplikace zahrnuje upload APK souborů, aby si je ostatní mohli stáhnout, takže je možné, že někdo může vytvořit škodlivou verzi jakékoli aplikace, ale zatím jsem byl spokojený, že vždy stahuji aplikace s tisíci staženími a vyhýbám se novým nahrávkám. Myslím, že aplikace má i ověřovací systém, takže jsem se vyhnul většině neověřených uploadů.
Můžeš zkusit vytvořit US Google účet. Jakmile to uděláš, můžeš ho přidat do svého Shieldu. V mém případě jsem byl schopen přidat platební metodu (karta z Velké Británie s americkou adresou) a účet byl zablokován na americké služby.
Existují mnoho alternativních obchodů, například Apptoid, F-Droid.