Má rodina žije v Tel Avivu a ptají se mě, jak jim pomoci sdílet streamovací televizní službu (např. YouTube TV, Fubo). Já jsem si předplatil YouTubeTV a sdílel své údaje s nimi, ale zdá se, že se jim nedaří obejít geografická omezení. Vím, že to (do jisté míry) zkoušeli přes VPN, ale myslím, že neměli velký úspěch. Nemáte někdo spolehlivý způsob, jak to udělat realizovatelné?
Služby, o které mají největší zájem:
- HBO Max
- Watch ESPN
- YouTube TV
VPN obvykle bývají první volba, ale ne všechny VPN jsou stejně kvalitní. Některé streamovací služby je prostě nemají rády a dobře blokují jejich použití.
Zkuste například držet se prémiových VPN, které bývají účinnější. ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost jsou dobré volby. Jsou trochu dražší, ale často fungují s těmito platformami.
Další možností je Smart DNS. Jsou navrženy tak, aby obcházely geo-bloky pro streamovací služby, a simulují vaši polohu pro platformu. Obvykle jsou rychlejší než VPN (protože nešifrují data) ale neposkytují žádnou ochranu soukromí nebo zabezpečení. Někteří poskytovatelé internetu je blokují, takže to je spíše na vyzkoušení.
Hledáte-li něco jiného, co by mohlo pomoci, zkuste IPTV služby – některé nabízejí americké kanály. Pozor ale na právní aspekty.
Buďte trpěliví při zkoušení různých řešení, chvíli to může trvat, než najdete fungující řešení. Doufám, že tyto tipy pomohou vaší rodině bingeovat! Dejte vědět, jestli s tím je něco dalšího.
Možná se někomu někdy povedlo VPN použít, ale to není dlouhodobé řešení. Je to stále hra na kočku a myš, kdy VPN poskytovatelé se snaží obejít streamovací služby, a ty je pak blokují.
Našel jsem si ExpressVPN, jednu z nejvíc doporučovaných placených VPN. Občas to funguje, občas ne.
Co tedy funguje? Nevím. Zkoušel jsem staromódní pirátské stahování, pokud je obsah dostupný jen v Izraeli.
Streamovací služby se naučily detekovat a blokovat VPN. Musíte si koupit možnost fixní IP navíc k VPN balíčku.
Mohnu doporučit ExpressVPN, je jednou z mála, která funguje s HBO Max a většinou dalších amerických streamovacích služeb. Podle země nebo města, které si zvolíte, vám také umožní získat knihovnu Netflix dané země (ale ne všechny země vždy fungují).
Odpověď je zřejmá – VPN. Tajná možnost je jen používat bezplatné streamovací stránky.
Já mám Netflix jako hlavní a pro zbytek používám pirátské zdroje.
Existují možnosti kromě VPN, například Smart DNS. Používám Getflix, který obvykle funguje skvěle.
Používám Nord VPN nainstalovaný na Fire Stick HD. Zatím všechny služby fungují kromě Amazon Prime Video. Používám Netflix, Disney+, Paramount, Peacock, Hulu, ESPN a YouTubeTV.
NordVPN. Dříve jsem používal ExpressVPN, ale Nord je podle mě spolehlivější.
Streamovací služby jsou nejlepším řešením, jak získat většinu amerických streamovacích služeb za nižší ceny, navíc s možností sledovat živé TV kanály v rámci balíčku.
Express je špatný. Také jsem ho používal a měl jsem spoustu problémů, ale teď, když používám Nord, nemám žádné problémy s Netflixem (ikdyž ho nesleduji tak často).