Jak rozběhnout toto s PIA VPN

Právě jsem našel tuto aplikaci pro Android na Redditu, myslím, že je sama o sobě úžasná, snadno se nastavuje a naviguje. Mám však problém s použitím svého PIA VPN s ní. Při otevření aplikace dostávám chybu “žádné spojení”. Pokud dovolím aplikaci obejít VPN pomocí nastavení PIA, načítá se správně. Funguje pouze tehdy, když je VPN odpojená. Jakákoli pomoc by byla oceněná.

Myslíš tím, že používáš VPN na svém mobilním zařízení, nebo na PC, na kterém běží aplikace?

Proč používáš VPN?

Pravděpodobně používáš své lokální IP adresy při nastavování, proto to funguje bez VPN.

Budeš potřebovat vlastní doménu, pokud chceš přístup ke svému nastavení zvenčí. Nebo si můžeš jen hostovat vlastní VPN server a připojit se k jeho aplikacím přes nzb360.

Já bych jednoduše hostoval svůj VPN server s OpenVPN. Takže pokud nejsi doma, prostě se připojíš a stále můžeš spravovat své anglické servery.

Omlouvám se, používám VPN na svém Android telefonu. Používám telefon kvůli práci, je to jen pro bezpečnost.

Nastavil jsem Cloudflare tunel, i když mám stále stejný problém s VPN. Určitě se podívám na OpenVPN. Děkuji.

Pravděpodobně máte své servery za firewallem, což je důvod, proč k nim nemůžete přistupovat přes VPN. Ale pokud máte přístup k VPN hostované ve stejné síti jako vaše servery, budete k nim mít přístup. O Cloudflare tunelích moc nevím, takže nemohu komentovat. Myslím, že to většina lidí používá k propojení služby s doménou.

Děkuji za pomoc. Vaše odpověď mě přiměla zamyslet se nad firewall a politikami pro tunel. Musel jsem odinstalovat cloudflared jako službu ve Windows, což vyčistilo cache a znovu ji nainstaloval. Pak jsem na tunelu Cloudflare obnovil token a je to zpět v provozu. VPN s Cloudflare tunel.
Jo, používám Cloudflare tunel k bindování mých “servery” na doménu. Dává jim https s SSL certifikátem a je to jednodušší než zapamatovat si portová čísla atd.

Tailscale je ještě jednodušší.

Nikdy jsem Tailscale nezkoušel, je to jednoduchá instalace?

Obecně ano. Funguje báječně.