Jak používat zcela bezpečně?

Nedávno mi bylo řečeno, že můj domácí Wi-Fi od maminky byl kontaktován kvůli porušení podmínek. Stalo se to proto, že jsem sledoval nové filmy na Popcorn Time. Potřebuji vědět, jak ho používat 100% bezpečně – ano, řekli mi milionkrát, že potřebuji VPN, ale nerozumím všem technickým věcem a nikdy si nemohu být jistý, jestli opravdu funguje nebo ne. Mohl by mi někdo dát bezpochyby průvodce, jak se tomuto vyhnout znovu? Protože bych mohl mít vážné problémy.

Další věc, na kterou je třeba dbát – pokud použiji veřejné Wi-Fi, například Walmart, mohu stále přijít do problémů? Pokud půjdu do McDonald’s nebo něčeho podobného, stáhnu nějaké filmy a odejdu, může se mi něco stát?

Velmi si vážím jakékoli pomoci.

V poslední době jsou VPN docela snadno použitelné a s akcemi jsou celkem levné. Osobně používám SurfShark, ale můžeš použít jiné jako NORD, Express atd. Stačí je nainstalovat, zapnout, připojit se do jiné země, nejlépe blízké vaší, a jsi hotov.

Veřejné Wi-Fi je bezpečné – pokud nezablokují torrentové stránky. Často je však blokují a obvykle jsou velmi pomalé, pokud je nezablokují.

Pokud spoofuješ MAC adresu, můžeš využít neomezené 30-minutové zkušební verze hotspotů xfinitywifi. Nejsem si jistý, jestli nyní blokují torrenty, protože už dlouho nic podobného nedělal.

Jen si pořiď VPN jako PIA, která má forwarding portů a split tunneling a kill switch. Poté proveď DNS leak test https://dnsleaktest.com, aby ses ujistil, že nemáš zkažený antivirus jako Avast, který způsobuje DNS úniky. Ještě bezpečněji můžeš použít ForceBindIP k přiřazení Popcorntime ke VPN, ale to je overkill. Můžeš také přiřadit qBittorrent k VPN (mají to v nastavení), takže i když VPN selže, nestahuješ přes domácí připojení. To je nejjednodušší způsob. Ale pro většinu lidí stačí split tunnel a kill switch.

Můžeš dostat desítky, ne-li stovky oznámení DCMA, než xfinity něco udělá. Pokud se dostanou do bodu, kdy ti přijdou upozornění, hraj hlupáka a tvrdíš, že máš nezabezpečené Wi-Fi a je to určitě od sousedů. Představ si, že nevíš, co Wi-Fi je – „je to něco na straně domu? Promiň, moc o technologiích nevím“… a tak dále. Pak řekni, že na Wi-Fi budeš dávat heslo. Další pokus může být použití WEP. Někdo jí musel hacknout. Opět tvrď, že to nevíš. Oops.

Vážně máš větší šanci zemřít při autonehodě než být skutečně žalován pod DCMA. Ale pro extra bezpečí – když si někdy pořídíš vlastní internet, zvoly zálohu na vklad a alias. Pokud se něco stane, právě ten člověk, na kterého hledají, se přestěhoval minulý týden a byl nelegální přistěhovalec, který šel zpět domů.

Budeš muset vybrat VPN, která umožňuje P2P torrenting. Za to musíš zaplatit, ale ujisti se, že platíš za P2P zahrnuté.

Nemohu si být jistý, jestli to opravdu funguje nebo ne.

Stiskni tlačítko. Zapne se.

Pokud chceš zkontrolovat, vypni VPN, vyhledej “geolocate me” a navštiv některé ze stránek, které ti ukážou tvou IP adresu a geolokační info (kde si myslí, že jsi, a odkud proudí tvůj provoz). Nyní zapni VPN a znovu načti stránku geolokace. Měl bys vidět jinou IP adresu a místo.

Podívej, jak říká, že jsem v Edison, NJ? Nejsem… nebo jsem…?

Pokud použiji veřejné Wi-Fi, například Walmart, může se mi něco stát?

Můžeš se dostat do problémů různými způsoby – veřejné hotspoty jsou plné lidí, kteří útočí na tvé zařízení jinými triky nebo ho klamou. Vždy bys měl používat VPN, když jsi na veřejném hotspotu.