Jak obejít Netflix s privátním (nebo nesdíleným) VPN? (pouze odborníci na sítě, prosím)

Ahoj dobří lidé z Redditu,

• právě jsem vytvořil VPN pro osobní použití přes VPS hostované na Amazon AWS. VPN používá pevnou IP

• používám OpenVPN (mám také VPN server založený na Softether, který jsem ještě nezkoušel) na netradičním portu.

• používám dobře známé Google DNS servery (8.8.8.8/8.8.4.4) jako statické IP nastavení na mé virtuální síťové kartě. Podle testů DNS úniků (https://dnsleaktest.com/) nedochází k úniku DNS.

• po připojení VPN jsem vymazal cache DNS.

Ta věc pořád nefunguje!

Takže, možná má komunita Redditu nějaké znalosti o mechanismu detekce/filtrace VPN, které Netflix používá:

-(1) zakazuje Netflix celé IP rozsahy datacenter? (například všechny Amazon EC2)

-(2) zakazuje Netflix pouze jednotlivé, kompromitované IP adresy (například více připojení přes stejnou IP adresu od poskytovatele datacentra)?

-(3) blokuje Netflix přístup předplatitelům při použití bezplatných mezinárodních DNS služeb (například Google DNS)?

-(4) ukládá Netflix IP adresu, kterou použil při registraci do služeb Netflix, a následně streamuje pouze do země, ke které patří počáteční IP adresa?

Děkuji předem za jakékoli rady!

BR

Fullduplex1000

Jakákoli IP v rozsahu 10.x.x.x, 172.16.x.x nebo 192.168.x.x jsou soukromé IP a mohou být libovolně přiděleny jakýmkoli výrobcem routerů nebo správou sítě, pokud si to přejí. Netflix nemůže jednostranně zakázat tyto rozsahy, protože jakýkoli správce systému je může legitimně přiřadit k jakékoli síti, bez ohledu na VPN.

Nicméně, Netflix může zakázat jakékoli IP v rozsazích datacenter AWS, protože z těchto rozsahů pochází málo nebo žádné legitimní použití. Přemýšlejte o tom: kdo, fyzicky umístěný v USA, by se přihlásil na VM v AWS a sledoval Netflix na něm? Není to signální případ. I v případě, že by to byli zaměstnanci AWS na obědové přestávce, je to nepravděpodobné, protože doufám, že datové centrum a kancelářské sítě jsou 100% oddělené (a snad i kancelář a mobilní sítě).