Takže během léta navštěvuji svou rodinu na měsíc a vůbec nechápu ty pokročilé věci, které jsem viděl na tomto sub. Tak někdo ví, jestli existuje VPN nebo nějaký jednoduchý způsob (který bych pochopil), jak se dostat k běžným věcem (snap, tiktok, insta, twitter, yt atd.) v Číně? Zeptal jsem se táty a ten řekl, že když dřív jezdil do Číny, používal ExpressVPN, ale četl jsem, že už to nefunguje? Podle toho, co jsem četl na tomto subu, Astrill a Wannaflix vypadají být poměrně spolehlivé. Jinak by mi někdo mohl pomoci? Děkuji předem.
Na stolním počítači nainstaluj aplikaci z https://caonima.io a nakonfiguruj svůj prohlížeč tak, aby používal proxy (localhost, port 1080).
Používal jsem ExpressVPN při několika návštěvách před rokem 2020 (poslední cesta byla během počátečního propuknutí). Měl jsem dvě VPN, abych měl záložní. Zajímavá otázka, protože teď tady sedím a připravuji svůj notebook na výlet za měsíc či tak. Uvažuji o spuštění klienta uvnitř tunelu ExpressVPN, který se připojí k mému pfSense routeru doma. Pro telefon atd. jsem dřív koupil SIMku a vyměnil je. Na poslední cestě jsem to neřešil, jen jsem používal TMobile přes VPN. Aby SIM fungovala, potřebujete telefon, který to zvládne. Moje přítelkyně se právě vrátila do US a koupila mi nový iPhone
aby mohla vzít můj 10 zpět do Číny, protože je to poslední model, který akceptuje fyzickou kartu.
V současné době existují tři hlavní způsoby, jak obejít zeď - data na SIM kartě, VPN a v2ray.
SIM karta jistě funguje a myslím, že je to nejlepší volba pro vás. Balíček SIM, který jste našel, vypadá legitimní. V Hongkongu jsou nyní 4 hlavní mobilní operátoři: 3HK, CSL, Smartone a CMHK. 3HK nabízí nejlepší ceny a podporuje nákup eSim online. Pečlivě si přečtěte podmínky a při aktivaci se zaregistrujte s pasem.
3HK: https://www.three.com.hk/prepaid/DIY/en/offer/travel (~18 dolarů, 15GB oficiální stránky)
VPN - sázka na štěstí. Většina VPN byla blokována loni v říjnu. Protokoly používané většinou VPN, jako OpenVPN, Wireguard a další, jsou snadno detekovatelné. Je jen otázkou času, než budou omezeny. Testoval jsem Express a PIA, nefungují. Viděl jsem příspěvek na r/vpnreviews, že pár stále funguje, tak si možná můžete koupit měsíc a vyzkoušet. Pokud nefungují, ztratíte pár kaček.
v2ray - simulovat běžný provoz, aby byl firewall obejitelný (nejsem v tom profesionál, ale tato metoda má větší šanci fungovat). Můžete zakoupit službu jako VPN nebo založit vlastní VPS. Je to trochu složité na nastavení, a stále existuje šance na odhalení. Hledejte na Google víc info~
Víme všichni, jak firewall funguje, takže nejlepší je najít způsob, který vám nejlépe vyhovuje. Nechtěl bych to dělat, pokud bych tam byl na měsíc. Použijte roamingovou HK SIM pro sledování YouTube a místní čínskou SIM pro prohlížení ostatních webů (data jsou velmi dostupná). Pokud chcete, může být funkční VPN. Objevujte kulinářskou kulturu a lidi, hezký výlet.
Tak jak je to vlastně s WiFi a mobilními daty v Číně?
Pokud je to jen na měsíc, zkuste roamingové plány ve vaší oblasti, zda je možné využít roamingová data pro blokované obsahy.
Pokud nechcete složitě nastavovat, jednoduše si koupíte měsíc Astrill VPN.
Ahoj, také jedu do Číny na měsíc. Mohl bys mi říct, co jsi nakonec použil? Nejsem moc zběhlý v technologiích jako VPN a eSim.
Nastavil jsem servery v cloudové službě Vultr. Funguje to skvěle s firewally.
nastavit prohlížeč na použití proxy (localhost, port 1080)
Můžeš to blíže vysvětlit? Tohle moc nechápu.
Ne, co je to za jméno:joy:![]()
Díky za odpověď, ale nic jsem nerozuměl😭
Koupil jsem místní čínskou eSim od Nomad a LetsVPN (kamarád mého táty, který nedávno navštívil Čínu, říkal, že eSim funguje s YouTube a vším, a LetsVPN má skvělé recenze pro Čínu). Myslím, že jsem připraven?
Potřebujete pas k získání SIM karty, můžete si koupit předplacenou nebo paušální. Ať tak či onak, vaše data budou za firewallem, takže budete potřebovat VPN na telefonu. Tarif je obvykle levnější než v USA, možná až poloviční.
Co potřebujete, je zahraniční SIM karta s roamingem v Číně, Hongkong je pravděpodobně nejlepší volba, protože tak získáte nejnižší latenci.
Co přesně tím myslíš? Z mého místa neexistuje roamingový plán pro Čínu.
Nakonec jsem koupil eSim a měsíc LetsVPN. Fungovalo to opravdu dobře.
Můžeš poskytnout instrukce, prosím?
Jistě. V Firefoxu přejdi do nastavení → Nastavení sítě → Nastavení připojení.
Pak aktivuj manuální proxy připojení, zadej localhost pro SOCKS hosta a port 1080 a ujisti se, že je vybrán SOCKS5.
Když to nastavíš, Firefox bude procházet přes proxy Caonima při přístupu na Internet.
Ano, užij si tam! ![]()