Moje rodina žije v Tel Avivu a ptají se mě, jak by mohli sdílet streamovací službu (například YouTube TV, Fubo). Jsem odebíral YouTubeTV a sdílel jsem s nimi své informace, ale zdá se, že se jim nedaří obejít omezení podle lokace. Vím, že se (částečně) pokoušeli používat VPN, ale nezdá se, že by měli velký úspěch. Nevíte o spolehlivém způsobu, jak to udělat?
Služby, které mají největší zájem:
- HBO Max
- Watch ESPN
- YouTube TV
VPN obvykle bývají první volbou, ale ne všechny VPN jsou stejné. Některé streamovací služby je prostě nemají rády a dobře blokují jejich použití. Zkuste více věcí. Především, je třeba důkladně prozkoumat různé VPN. Ujistěte se, že používáte prémiové VPN, které obvykle fungují lépe. Například ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost jsou dobré možnosti. Sice jsou trochu drahé, ale často fungují s těmito platformami.
Dalším řešením je Smart DNS. Ty jsou navrženy tak, aby obcházely geo-blokace streamovacích služeb. V zásadě falšují vaši lokaci pro platformu. Obvykle jsou rychlejší než VPN, protože nešifrují data, ale neposkytují žádné soukromí nebo bezpečnostní funkce. Někteří poskytovatelé internetu je blokují, takže to je taková výhra nebo prohra, je třeba to vyzkoušet.
Nebo zkuste IPTV služby. Některé nabízejí americké kanály. Pozor, nejsou ani tyto stoprocentní a jejich legálnost se liší.
Prostě zkuste různé metody a mějte trpělivost. Může to chvíli trvat, než najdete, co funguje nejlépe.
Doufám, že tyto tipy pomohou vaší rodině sledovat své oblíbené pořady! Dej vědět, jestli ti mohu s něčím dalším pomoci.
Možná se někdo s VPN trochu utrhl, ale jasně, že to není dlouhodobé řešení. Je to neustálý závod, kdy VPN poskytovatelé se snaží obcházet blokace streamovacích služeb a ty je znovu odhalují.
Používám ExpressVPN, jednu z nejvíce doporučených placených VPN. Občas to funguje, občas ne.
Co tedy funguje? To nevím. Dal jsem si zálohu v podobě staromódního stahování pirátského obsahu, pokud není dostupný v Izraeli.
Streamovací služby se naučily lépe detekovat a blokovat VPN. Je třeba si zakoupit možnost fixní IP jako doplněk k VPN balíčku.