Ahoj!
Mám běžící Outline VPN na vlastním VPS s Ubuntu.
Chtěl bych, aby příchozí připojení na specifickém rozsahu portů VPS byly přesměrovány do mého Windows počítače za VPN. Cílem je, aby můj počítač s Windows vypadal jako by měl veřejnou IP adresu s otevřenými porty.
Opravdu o tom nemám žádné znalosti, ale myslím, že to zahrnuje dvě části:
- Konfigurace Linuxu pro přesměrování portů do Outline.
- Konfigurace Outline pro přesměrování takového provozu na konkrétního klienta.
Prosím, pomozte mi toho dosáhnout.
co se snažíš udělat? tvůj počítač s Windows vypadá, že má veřejnou IP s otevřenými porty, a co pak? chceš, aby se zařízení připojilo přímo k tvému počítači s Windows místo OutlineVPN?
máš pro to řešení? potřebuji to také, pro P2P připojení za NAT. ale z nějakého důvodu mi můj router nedovolí přesměrování portů.
Chci se k počítači připojit odkudkoli na internetu pomocí veřejné IP Outline serveru.
To má více využití: seedování torrentů, hosting herních serverů, CCTV/NVR atd.
Ne. To vyžaduje nějaké magické zásahy s IPTABLES, a na to se nechystám.
Outline není navržen tak, aby umožňoval spojení iniciované na serveru poslat na klienta. Mohou být nějaké workarounds, ale pravděpodobně to není správné řešení pro tebe.
Najdeš toto komentář, který jsem psal dříve. Bohužel, pojem “VPN” se používá různými způsoby - původní význam je poskytnout privátní síť pro počítač-na-počítač komunikaci přes nedůvěryhodné spojení (například internet). Běžný dnešní význam (přes “VPN službu”) je systém, který vám umožní připojit se k internetu přes vzdálený server. Outline vám umožňuje nastavit váš vlastní VPN server druhého druhu.