Jak najít opravdu dobrý film ke shlédnutí?
Já jsem ten typ člověka, nebo dívky, která není filmovým znalcem a řídí se pouze tím, co mi doporučí algoritmy YouTube a Netflixu na nejlepší filmy, nejvíce sledované filmy.
Výsledek? Všechno stejný odpad dokola. Ale pokaždé když otevřu Netflix nebo Hulu nebo cokoli jiného, hledám něco nového nebo čerstvého, bum, stejný odpad znovu.
Pak jdu na Reddit a YouTube a hledám nejlepší filmy na 2022, bum, stejný odpad znova.
Pak zadám do Google: nejlepší filmy 2022, vidím článek od BuzzFeed a je to zase to samé odpadové prostějen.
Pane bože, jak se opravdu dozvědět, co sledovat v dnešní době? Dříve bylo skvělé ponechat televizi puštěnou a jen si prohlížet, co je nového.
Nejsem vůbec nešťastný, jestli jsou to staré filmy, ale už žádný odpad nechte být.
Tastedive. Zadaj své oblíbené filmy/seriály, dá ti podobně laděné filmy/seriály, pak si ověříš jejich hodnocení a komentáře na IMDB a rozhodneš se, jestli je chceš sledovat.
Na té stránce a systému jsem našel spoustu skvostů.
https://tastedive.com/
Používám aplikaci JustWatch. Můžeš filtrovat podle streamovacích služeb, často přecházím mezi svými předplatnými. Také ti to během času přizpůsobí preference, podle toho, co máš rád nebo nelibě. Můžeš přidávat věci na svůj seznam sledování a označovat filmy jako již zhlédnuté. Přesně to, co hledáš.
Podívej se na kriticky oslavované filmy.
Podívej se na ocenění.
Podívej se na filmy v cizím jazyce (s výše uvedenými označeními).
Podívej se na hodnocení na IMDB.
Imdb je doslova způsob, jak jsem začal sledovat filmy. Mají TOP 200 seznam všech dob a já jen zjišťoval, jestli mám některý z těch filmů na streamovacích službách, které používám. Zjistil jsem, jaké žánry mám rád, jaké režiséry. I když mi dnes přijde zvláštní hodnotit umění na stupnici od 1 do 10, IMDB mi skvěle pomáhá skutečně dojít k tomu závěru (tím, že mě přitahuje k filmu).
Používám aplikaci Letterboxd, abych viděl, co je trendy a zkontroloval hodnocení.
RRR. Kdybych mohl sledovat jeden film po zbytek života…