Mám S24 Ultra a přemýšlel jsem o použití Android aplikace, ale nebyl jsem si jist, kolik energie skutečně spotřebuje. Nevadí mi malý úbytek, ale slyšel jsem od některých lidí, že spotřebovává asi o 5 % více za hodinu. Jak bezpečné je používat certifikáty CA? A je to vůbec bezpečné? Teď používám pouze DNS, protože Fk reklamy.
Před dvěma lety jsem testoval používání aplikace Adguard po dobu jednoho týdne a pak jeden týden nepoužíval, což vedlo k výraznému rozdílu v životnosti baterie. Takže jsem se rozhodl aplikaci nepoužívat, protože životnost baterie je pro mě důležitější.
O rok později jsem to znovu otestoval, Adguard stále spotřebovával baterii, ale ne tak velkou jako dříve. Je to už rok, co používám aplikaci, a nikdy jsem nezažil přehřátí nebo cokoli podobného.
Není to vědecké, ale náhodně jsem včera večer zkontroloval využití baterie a procento úmrtí baterie Adguard bylo 8 %.
Po několik letech používání vestavěného privátního DNS jsem se právě vrátil k používání Android aplikace. Nevím proč, ale moje režimové životní hodiny se zlepšily, ale když aktivně přistupuji na internet, říkám, že spotřeba baterie je o něco vyšší než dříve, ale to zvýšení je tak malé, že za to nestojí se tím zabývat. Pokud vám aplikace vyhovuje, neměl by vás výdrž baterie vůbec trápit.
Je aplikace bezpečná k použití a neměla by příliš zatěžovat moji baterii?