Jak funguje zákaz sdílení hesel na Netflixu a jak vám může VPN domácího serveru pomoci to obejít
Jak funguje zákaz sdílení hesel na Netflixu a jak vám může VPN domácího serveru pomoci to obejít.
FTFY
Pokud se řídí podle “domácí IP” … Nevím, co budou dělat všichni turisté. Lidé často na cestách sledují Netflix večer, takže mají nyní nastavit domácí VPN? Chápu to správně?
Myslel jsem, že to ruší.
Zmiňují připojení měsíčně k Wi-Fi, takže možná kontrolují BSSID a rozsah IP adres.
Konečně správné používání VPN.
r/Jellyfin přišel do chatu.
Co mě opravdu mátí, je, že to všichni nazývají zákazem sdílení hesel, když ve skutečnosti jde o: Platbu podle lokality…
A všichni se zdají být s tím v pohodě…
Toto asi není nejlepší komunita k propagaci tohoto.
Většina z nás nepoužívá Netflix a místo toho spoléhá na lokálně hostované plex/etc.
Ahoj všichni!
Po zhlédnutí tohoto příspěvku na r/mildlyinfuriating.
Myslel jsem, že je vhodné udělat krátké video o tom, jak můžeme všichni pomoci přátelům, kteří chtějí i nadále sdílet hesla, tím, že jim poskytneme (většinou) bezplatnou VPN službu.
Četl jsem na několika místech, že Netflix říká, že používá Wi-Fi AP, ke kterému jste připojeni, jako součást identifikace lokality. Jelikož většina mých zařízení schopných sledovat Netflix doma i na letním pobytu je přes kabel Ethernet, myslím si, že to není proveditelné. Také jsem zkontroloval aplikaci Netflix na svých FireTV zařízeních (Android fork) a nepožadují oprávnění, která by to umožnila. Musí to být jen podle IP, což vyvolává otázku, jak se vypořádávají s dynamickými změnami IP.
Každopádně jsem právě upravil konfiguraci pfSense/OpenVPN, aby moje Firesticky vypadaly, jako by byly na mé domácí LAN, takže uvidíme, jak to dopadne, když budou prosazovat nastavení hlavní lokality (zatím jsem to dokázal odvrátit).