Jak funguje Proton VPN na Amazon Fire Stick 4K?

Snažím se zjistit vše o VPN a podle toho, co jsem zatím viděl, je Proton celkově velmi dobrý. Chtěl jsem jen ověřit, jak dobře funguje přímo na sticku a jestli jsou nějaká negativa. Děkuji předem.

Je jednodušší nastavit VPN na routeru a Fire Stick připojit k této síti v izolovaném režimu. Tím se sníží zatížení CPU / RAM na sticku.

Moje nevýhoda byla absence rozděleného tunelování, je to docela základní aplikace s minimální možností přizpůsobení - naposledy jsem ji používal před 1-2 měsíci.

Používám Proton VPN několik let a neměl jsem žádné problémy přes Firestick. Vytvoření účtu a připojení k serveru zabere sekundy bez omezení - používám servery v USA, rychlosti jsou rychlé a celková služba je bezpečná a spolehlivá.

Také považuji za jednodušší používat VPN na routeru, což pak funguje na všech zařízeních v síti.

Je to tak? Často přepínáte sítě nebo VPN používáte jen občas? Já VPN většinou používám náhodně, například při streamování.
Na telefonu mám často vždy zapnuté VPN, a pokud ne, chci specifickou, například Spojené státy nebo jinou. Ale ne vždy stejnou. Pak to není vůbec snadné.

Rozdělené tunelování je dostupné v aplikaci Firestick a Google TV.

Co znamená rozdělené tunelování? Jsem z toho úplně nový, tak se omlouvám, pokud je to základní otázka.

Můžete použít konfigurační soubory Proton s OpenVPN, abyste toho dosáhli.

S VPN Fusion můžete vytvořit několik VPN sítí na různých VLAN a podsítích s izolací AP. Můj router má připojení v Monaku pro YouTube, další v Londýně pro BBC a P2P síť.

Mám jedno zařízení, které je vždy s VPN, některé mění země, jiné vůbec nepoužívají VPN.

Můžete vyloučit aplikace z VPN, aby používaly vaše „normální“ připojení.

S rozděleným tunelováním si můžete vybrat, které aplikace na vašem Firesticku budou směrovat přes VPN.

Děkuji. To dává smysl. Přemýšlím, že si koupím Proton nebo Surfshark. Zdají se být levnější. Chci hlavně streamovat věci.