Jak cvičit s Global Protect, pokud nemám licenci FW

Studuji na PCNSE a jedním ze základních témat je konfigurace Global Protect, mám VM PA ve svém hypervizoru, ale nemohu získat stažený GP klientský software, pokud můj FW není licencován.

Ví někdo, jak správně nakonfigurovat GP a být schopen stáhnout klienta nebo ho správně spustit bez placení téměř tisíce dolarů za licenci?

Global Protect pro Windows a Mac je součástí základního produktu. Licenci nepotřebujete.

Licenční klíč umožňuje několik funkcí, HIP kontroly (kontrola zařízení – verze OS, aktualizace atd.), iOS a Android klienty a SSL VPN.

Zkoušeli jste to googlit? Vím, že některé školy zveřejňují své VPN klienty online. Nezkoušel jsem to, ale stojí to za pokus.

Podívejte se na web Palo Alto. Mají lab VM, ke kterým se můžete připojit a hrát si s tím jako součást jejich vzdělávání. Je tam odkaz, ale nepřipomínám si, jaký to je, a nemohu ho najít. Hodně štěstí s vaším PCNSE!

Bez základní licence na FW nemohu stahovat aktualizace klienta Global Protect na zařízení a nemohu ho tak dostat na klienty.

VM není také licencován, byl mi předán na nácvik.

Mohu si klienta stáhnout samostatně, ale chci, aby byl dostupný ke stažení přímo z FW.

Bude fungovat, pokud si stáhnu GP klienta z běžné stránky.

Zkušební verze nemá nainstalovaný agent GP a nemůžete aktualizovat software, dynamické aktualizace ani instalovat agenta GP.

Vím, že to není ideální, ale můžete použít OpenConnect, pokud nemáte přístup k původnímu klientovi Global Protect.

Tímto způsobem stále můžete testovat konfiguraci brány GP.

/uj He to chce, je to podobné? Mé chápání je, že AeroN je stále ve vývoji, ne?