Pozor na všechny s pomalou rychlostí stahování: Po použití německého VPN uzlu jsem mohl stáhnout poslední iso obraz tumbleweed z stránky ke stažení openSUSE 10krát rychleji.
Věřím, že openSUSE by mohlo používat nějaké CDN jako Cloudflare ke zrychlení doručení. Dříve to bylo neakceptovatelné (můj prohlížeč mi hlásil, že stahování iso obrazů tumbleweed potrvá hodiny).
Edit: Teď je to bleskově rychlé, o několik dní později. Tento problém vyřešil tým openSUSE.
Podívejte se do dokumentace, co znamenají jednotlivá vlajky, některé lze upravit podle preferencí.
Něco takového funguje dobře, vždy ho používám pro .iso a velké soubory. Zdá se mi, že je to více než 10krát rychlejší než bez něj. Ukažte mu cestu k souboru .meta4:
Pokud projdete džunglí v Jižní Americe, jsem dokonce za tou džunglí. Ale s rychlostí připojení přes 100 MBps je internet obvykle docela rychlý. Mohl jsem stáhnout iso přes německé VPN rychlostí přes 2 MB/sec, zatímco bez VPN to bylo kolem 80-160 kb/sec.
Instaluji znovu Tumbleweed ve Windows/HyperV. Chci se opravdu naučit používat Linux a více ho poznat, protože ho používám jen jako server (ale je to “nastav a zapomeň”). Děkuji za tip na aria2, rád se o něm dozvím víc.
Myslím, že Tumbleweed / MicroOS jsou skvělé, pokud chcete mít nejnovější věci jako Gnome a chci si s Linuxem trochu pohrát.
Díky za tip, protože jsem nikdy nepoužíval meta flag nebo soubor takto a vždy jen URL s iso, ale teď jsem v dokumentaci viděl možnost a viděl jsem to i jinde doporučované. Je skvělé, že to dělá automaticky.. funguje to na jakékoli zrcadlo? Opravil bych svůj komentář pro jasnost…
Takže v Brazílii jsou zrcadla. Na hlavní stránce openSUSE jsem je nenašel. Říkali, že měli problém s automatickou detekcí mé země, takže mi doporučili použít zrcadlo v Číně. Měl jsem dojem, že existuje jen několik málo zrcadel tohoto iso, ale ve skutečnosti jich je stovky.
Jen přidá .meta4 k URL a pokud server odpoví metalinkem, použije zrcadla z něj. Jinak použije jednoduché původní URL. Normální zrcadla nepodporují automatické metalinky. Ale purpose of download.opensuse.org je být přesměrovávačem (místo přímého servírování souborů), takže podporuje formát .meta4 (a bez všech zrcadel by bylo dost složité sledovat zatížení).
Překvapení, překvapení, služba místního zrcadlení (jako proč by měla přesměrovat do Německa, když je několik zrcadel na vašem kontinentu) selhává v důsledku vaší místní infrastruktury do té míry, že se připojujete přes VPN do Německa, abyste získali rychlejší stahování než s místními zrcadly – i když jsou často zastaralá (v současnosti není žádné z 8 nejnovějších, 3 jsou “docela aktuální” a zbývající 5 jsou “možná aktuální” nebo určitě zastaralá nebo nehostí TW aktualizace).
Takže možná pro vás jsou stahování přes VPN 10krát rychlejší, ale pro mě rozhodně ne.
Před dvěma hodinami jsem vám poskytl odkaz na stránku, která vám umožní zjistit sami (stačí trochu scrollovat), kolik je zrcadel v Jižní Americe, Brazílii a skutečně i vaší země, pro aktuální ISO (4, 3, ) a aktuální nejnovější repozitáře (žádné, také ).