Windows 10 Pro PC. Nejnovější aktualizace. Ipvanish, nejnovější verze… běží výchozí protokol Wireguard. Obnovil jsem platnost předplatného Norton 360. Z nějakého důvodu nyní Norton 360 LiveUpdate zobrazuje počítač jako offline z internetu, i když je vše správně připojené. Odpojení od IPvanish a Norton LiveUpdate rozpozná internet a funguje správně. Přepnutí na Open VPN také funguje bez problémů. Jen Wireguard s IPvanish vypadá, že Norton 360 nyní má problém s tímto. Vlastní VPN služba Norton s jejich protokolem Wireguard také funguje bez problémů. Máte nějaké nápady, co by mohlo být špatně? Otevřel jsem případ u Nortonu, ale jejich podpora je k ničemu.
Ověřili jsme to s našimi vývojáři a nejsou si jisti, ale podíváme se na to. Rychlá otázka, funguje to s WireGuard®, pokud změníte lokalitu IPVanish, ke které se připojujete?
Můžete mi dát vědět, jestli jste zapnuli Ochranu hrozeb v IPVanish?
Připojujete se k určitému serveru? Máte povolenou ochranu před hrozbami?
Vyzkoušel jsem několik dalších měst v USA a některé v cizině (Británie, Jižní Korea), a s Wireguard mám stejný problém. Další věc, kterou jsem si všiml, je, že když přejdete na obrazovku Live Update v “novém” rozhraní Norton 360, kde je zobrazen aktuální virus def (spolu s časem poslední aktualizace) a verze aplikace, zdá se, že čas aktualizace virus def se periodicky aktualizuje, i když je zobrazen offline a nelze to udělat ručně přes Wireguard přes IPVanish.