Iphone služba přestala fungovat po nainstalování Proton VPN?

Mám iPhone 13 Max. Měl jsem účet u Proton VPN a stáhl jsem si ho jak na svůj iPhone, tak na MacBook. Včera v noci mi služba na telefonu přestala fungovat a v pravém horním rohu obrazovky se objevilo SOS (kde obvykle ukazuje signálové lišty). V nastavení mobilních služeb je napsáno žádná SIM karta. Mohu posílat iMessage, když jsem doma připojený k internetu, ale nemohu volat nebo přijímat/sdělovat zprávy s lidmi, kteří nemají iPhone. Jasně, nemohu používat data nebo volat vůbec, dokonce ani pro iMessage, když jsem mimo byt. Včera v noci jsem telefon vypínal, když se to stalo, a když jsem ho zapnul, fungoval asi několik hodin. Pak se to dnes ráno začalo více opakovat, až nyní, kdy vůbec nefunguje, pokud jej vypnu. Smazal jsem aplikaci Proton VPN ze svého iPhone a stále to nefunguje. Zkontroloval jsem účet u Verizonu a vše je v pořádku.

Pokud je napsáno žádná SIM, vypadá to na závadu s SIM kartou nebo samotným telefonem, protože ji správně nečte.

Přejděte do nastavení a ujistěte se, že Kill Switch je vypnutý. Zjistil jsem, že při zapnutí blokuje mobilní síť u mého operátora.

Právě jsem nainstaloval Proton VPN na svůj iPhone. Po několika hodinách mi zmizela mobilní služba. Vrátí se, když vypnu WiFi na telefonu. Má někdo tušení?.

Těžko říct jistě - software je jako domeček z karet - ale příznaky se zdají být velmi nepravděpodobné, že by souvisely s instalací/odinstalováním ProtonVPN. Doporučuji řešit problém s SIM kartou - možná s pomocí Apple Genius Bar.

Je možnost volby Kill Switch dostupná pouze v placené verzi, nebo je i ve free verzi? A jak se k ní dá přístup na iOS? Díky

Měl by být dostupný v obou verzích. V iOS aplikaci ProtonVPN je v pravém dolním rohu ikona ozubeného kolečka. Klepněte na ni a dostanete se do nastavení aplikace. Tam najdete voličský přepínač s názvem Kill Switch. Pokud je zapnutý, vypněte jej.