Nejsem si jistý, jestli mám podobný problém nebo ne. Wi-Fi běžela pomalu na mém XR a můj 15 Plus má také podobný problém. Otravné, protože jsem především upgradoval, aby se problém vyřešil. Pomůže vypnutí Bluetooth v nastavení (ne v centru ovládání)? Pomáhá mi to, ale je to velmi otravné, protože používám Bluetooth v autě, stejně jako s mým Apple Watch a AirPods. Doufám, že bude nějaké řešení. Softwarový problém? I když můj XR měl ten samý problém na iOS 16, zatímco můj 15 běží na 17.
Mám stejný problém. Porovnával jsem iPhone 14 Pro vs iPhone SE 2 vs iPhone 15 Pro (všechny běží na iOS 17.0.3). 15 Pro byl nejpomalejší v aplikaci Speedtest s maximem 300 Mbps (ostatní telefony s maximem 800+ Mbps) stahování u připojení na internet od Comcast s rychlostí 1 Gbps. Kořenovým problémem je to, že 15 Pro se připojuje k routeru na 600 Mbps, zatímco ostatní (14 a SE2) se připojují na 1200 Mbps. Všechno na stejném páse WiFi 5 GHz.
Mám velmi podobný problém. Všechna zařízení na mé WiFi dostávají plných 350 Mbps, zatímco můj 15 Pro dostává jen 0,5 Mbps až 20 Mbps. Nikdy před tím jsem s tímto problémem na této WiFi neměl. Momentálně aktualizuji svůj telefon na iOS 17.1.1 a doufám, že to problém vyřeší. Ty, drahý OP, jsi už našel řešení?
Problém je pravděpodobně v zapnutém VPN. A druhý problém je, že vypínání VPN vyžaduje dva kroky (automaticky se zapíná).
- Přejděte do Nastavení → Obecné → VPN & správa zařízení
- Klikněte na VPN a poté na Lockdown Configurations
- Vypněte připojení na požádání.
Toto vypne VPN a zajistí, že se nezačne znovu spouštět. S tímto jsem to řešil v Apple technické podpoře a problém s rychlostí internetu se vyřešil.
Má někdo nějaké funkční řešení? Mám stejný problém.
Má někdo nějaké
řešení?
Mám ten samý problém.
Udělal jsem reset nastavení sítě a moje rychlost se zvýšila ze 20-65 Mbps na 450-500 Mbps.. na WiFi a asi 350 Mbps na 5G, takže jsem spokojen! Doufám, že to pomůže i někomu jinému.
Počkávám, jsem zmatený, kde tohle nastavní vypnout?
Upřesněte přesně to nastavení.
To se mi taky stává, je to náhodné. Může to nějakou dobu trvat, minuty nebo hodiny, než se to vrátí zpět na pomalé rychlosti. Už jste našli řešení?
Teď mám stejný problém.
Nejhloupější věc, co jsem kdy četl.
Jak přesně to vypnout?
Díky za návod. To mi neovlivnilo stahování, ale nahrávání stouplo z 0,5 na 1,25 Mbps (a hrozné nahrávání je problém pro mě).
Zavolejte a požádejte je, aby resetovali vaše síťové nastavení. Trvalo mi 13 měsíců, než jsem si uvědomil, že nemám UW, vůbec jsem nevěděl, co to je lol, myslel jsem, že je to špatná kvalita v Mt. Nyní je tento telefon přesně takový, jaký jsem od něj očekával. Rychlý a zábavný na používání. Poslední rok je to jenom těžítko, které pořizuje dobré fotky.
Nepanikařte, neodstraňujte eSIM, to okamžitě přeruší vaše volání, zprávy a používání dat. Vaše telefonní číslo nebude na telefonu a budete muset kontaktovat svého operátora, aby vám vytvořil novou eSIM, většina společností si za to účtuje poplatek jako za ztrátu nebo zničení fyzické SIM karty. Bohužel Apple požadující eSIMy vám brání ve factory resetu telefonu bez zapojení operátora.
Děkuji za to, zkusím to! ![]()
Vypnutí Bluetooth nepomohlo u mě.
Nenašel jste nějaké řešení tohoto problému? Mám podobnou rychlost jako vy s mesh sítí - hned u brány je rychlost stahování přes 950 Mbps, ale u jednoho z extenderů je to pouze 250 Mbps (M1 Max MBP současně dosahuje 480 Mbps s maximální rychlostí extenderů 500).
Ano, problém zmizel po resetování sítových nastavení v nastavení > Obecné > Resetovat.