iPhone 15 Pro pomalu běží na datech a WiFi

Měl jsem iPhone 15 Pro od konce září a všiml jsem si, že běží opravdu pomalu jak na datech, tak na WiFi. Můj starý telefon, iPhone XR, běžel rychleji, když jsem ho ještě používal. Srovnával jsem také rychlosti internetu s kamarádkou, která má iPhone 14 Pro Max, a její telefon měl rychlost stahování 20 Mbps, zatímco můj měl pouze 0,70 Mbps, na stejném internetu.

Co mám dělat, abych to opravil? Je docela otravné, že můj pět let starý telefon běží rychleji než nejnovější iPhone.

Používám iOS 17.0.3, pro info.

Jen zde, abych viděl komentáře chytám popcorn

Právě jsem zkusil resetovat nastavení sítě a udělalo to znatelný rozdíl v rychlosti datové připojení, tj. doba načítání. Určitě to musíte zkusit. Mám iPhone 15 Pro. Doufám, že to problém vyřešilo.

Toto je omezení Applu, VPN je aktivní na WiFi.

Zkontroloval jsem a bylo to zakázáno na iCloud, ale pokud půjdete k WiFi u aktuálního připojení, je ve výchozím nastavení povoleno pro každé WiFi připojení.

Když ho vypnete, vaše WiFi bude hlásit nezabezpečené spojení, ale vypnutí je zcela znát zrychlením rychlosti. 20 Mbps vs 200 Mbps.

Nerozumím, jak může být taková funkce povolena ve výchozím nastavení, když zpomaluje tak moc a dokonce způsobuje časté odpojování nebo přerušení internetu.

Omlouvám se za probuzení starého vlákna… Můj pracovní telefon je iPhone 12, stahoval jsem rychlostí o 200 Mbps vyšší než můj iPhone 15 Pro Max. Myslím, že iPhony prostě s časem zůstávají v háji…

Nikdo to nepřišel na řešení? Vyzkoušel jsem všechno výše zmíněné a problém je od té doby spíš jen na 30 minut, pak se zase zpomalí na velmi pomalé připojení na data nebo WiFi.

Někdy může být problém v pouzdru na telefon, to může slabit signál.

Mám podobný problém, jenže moje mobilní LTE je v mém domě super pomalé, někdy 0,5 Mbps, ale když jdu venku na ulici, skokem se rychlost zvýší na 600 Mbps. Moje WiFi je také velmi nejisté. Skáče od 0,5 do 500 Mbps. Obvykle používám a testuji to cca 12 metrů od routeru. Neví někdo, co to způsobuje? Jsem u Verizon Wireless a FIOS. Moje přítelkyně nemá stejné problémy s jejím Samsung S23 Ultra, tak si myslím, že je problém s Apple.

Smazal(a) jsem všechny nainstalované VPN účty, vypadá to zatím v pořádku, stále se nemohu připojit k 5G WiFi.

Stejné problémy zde, ale resetování jen dočasně řeší, jak se zdá.

Mám stejný problém. Ale právě pomocí aplikace speedtest nepředpokládám, že jste tak technicky zdatní jako já, ale testoval jsem to v MB/s místo Mbps, což je asi 8 Mbps na 1 MB/s. Po změně jednotky jsem v pořádku.

Tyto telefony jsou předražené odpadky… Mám iPhone XR a používám ho už několik měsíců, až donedávna wifi, ke které jsem se připojil, prostě na telefonu nefungovala. WiFi běží skvěle na notebooku a Android zařízeních, ale ne na princezně iPhone!

Vyřešili jste to? Tohle se mi najednou stalo

To samé se stává i mně. 130+ Mbps na notebooku, ale jen 13 Mbps na iPhonu. Restartování telefonu to na pár minut opravilo, pak zase zpět na pomalé rychlosti. Ani na videohovor to nedává. Narazili jste na řešení?

Mám přesně ten samý problém. Čekání je extrémní a je těžké s tím fungovat. Jaký je problém s iPhonem 15??? Je nějaké řešení???

Máte někdo definitivní řešení? Za poslední rok jsem tímto trpěl a nevěděl jsem, jaké rychlosti bych měl dostat. Sotva jsem stahoval videa na Reddit, pokud jsem nebyl na WiFi nebo pár minut po resetování telefonu. Ale bylo to tak pomalé; i na těch nejlepších dnech, když technik v obchodě na to koukl, po výměně za nový. Nakonec jsem se spojil s někým v chatu, kdo to opravil, myslím, ale mám poprvé od doby, kdy mám 5G a UW. Je spousta důkazů, že to nebylo záměrné; ale dovoleno to být zlobem, hloupostí, zlomyslností nebo třeba tím, co Verizon školí své pracovníky. Chci, aby přiznala, co udělala, nebo mi řekla, že je nejhloupější zaměstnanec s pěti lety zkušeností a že vše lhala z neznalosti. Jednoduché otázky – zvládne iPhone 15 Pro nebo Max lépe hrát hry nebo sledovat videa než základní model, a totéž platí i pro tablety. Oběma jsem dostali samé blbosti, které měli po ruce; ona mi to opakovaně tvrdila, že mají úplně stejné parametry. Zatraceně… vše, čeho jsem se chtěl vyhnout, mě v tom uvrhlo a rok platím za totéž jako moje Nokie z vězení (2008). Tohle je šílený hranatý telefon, co se otevíral na roh. Hranatý pant, myslel jsem, že je to super, ale ne, stahoval hudbu rychleji než jakýkoli telefon, co mám od té doby lol. Verizon není neomylný a může být za vše zodpovědný stejně jako kdokoliv jiný.

Pomohl někomu tovární reset telefonu? Můj je šokující. Mám Pixel, který nemá žádné problémy, ale občas raději používám iPhone, jenže on se pořád vypíná.

Pro mě, vypnutí WiFi 6E okamžitě vyřešilo všechny problémy, ať už je to můj iPhone 15 Pro Max.

Mám celý život Android a měl jsem skvělé připojení na WiFi i data, koupil jsem si iPhone 15 Pro Max a neměl jsem den bez internetových problémů, neustále vypíná WiFi, aby používal data, načež musím data vypnout, abych zůstal na WiFi. Mám gigabitový internet a všechny mé PC a Android zařízení mají plnou rychlost připojení, ale iPhone nezvládá načíst stránky Google nebo Instagram. Je to vážně žalostné. Zcela nesouvisející, ale iPhone má nejhorší dotykovou obrazovku, jakou jsem kdy zažil, musím tlačítka klikat dvakrát nebo třikrát, aby se registrace provedla, zatímco cokoli jiného s dotykovou obrazovkou to dokáže rozpoznat před tím, než vůbec dotyk provedu. Fakt by měli na tom zapracovat.

Nemám tušení, ale pojďme to zkusit (nevím, jestli to něco změní):

1. Restartujte iPhone normálně. Držte tlačítko napájení a tlačítko zvýšení hlasitosti nebo snížení hlasitosti současně, dokud se neobjeví možnost “Slide to power off”.
  2. Počkejte několik sekund před jeho opětovným zapnutím, třeba 5 nebo 10. Mělo by se zapnout, když držíte tlačítko napájení tři sekundy. Pokud se nezapne po třech sekundách, uvolněte tlačítko napájení, počkejte sekundu nebo dvě, a zkuste to znovu.

Pokud to nezlepší nic, restartujte takto:

1. Stiskněte jednou tlačítko zvýšení hlasitosti
  2. Stiskněte jednou tlačítko snížení hlasitosti
  3. Držte tlačítko napájení, dokud se obrazovka nenadobře ztmaví a pak tlačítko uvolněte. Od té doby počkejte, až se iPhone restartuje.

Pokud stále nic, resetujte nastavení sítě:

1. Ujistěte se, že znáte heslo k Wi-Fi.
    1. V nastavení Wi-Fi klepněte na modrý kruh s malým ‘i’ na něj, pro vaši Wi-Fi síť, zapište si heslo nebo si ho napište.
  2. Přejděte na Nastavení > Obecné > Přenést nebo resetovat iPhone
  3. Klepněte na “Resetovat” (nebojte se, zobrazí se jen menu)
  4. Klepněte na Resetovat nastavení sítě

Toto je novinka pro mě, takže nevím, jestli bych vám to měl říct. Možná také bude potřeba udělat “Smazat všechny eSIM” v Nastavení > Obecné > Přenést nebo resetovat iPhone > Reset. Nevím, co se stane dál, ale vzpomínám si, že mohu stáhnout jinou eSIM kdykoli chci, protože ta možnost při nastavování iPhonu zůstala i po skončení.

Každopádně, po všem je dobré ještě jednou restartovat iPhone (normálně), abyste měli čistou verzi iOS a uživatelskou relaci. Takže myslím, že to je ta věc “Slide to power off.”

Pokud i po všem bude váš internet stále pomalý, doporučuji, aby se na to podíval kvalifikovaný technik.