iPhone 15 Pro běží opravdu pomalu na datu i WiFi

Mám iPhone 15 Pro od konce září a všiml jsem si, že běží opravdu pomalu na obou datových sítích i WiFi. Můj starý telefon, iPhone XR, běžel rychleji, když jsem ho ještě používal. Porovnával jsem také rychlosti internetu s kamarádkou, která má iPhone 14 Pro Max, a její telefon měl rychlost stahování 20 Mbps, zatímco můj jen 0,70 Mbps, na stejném internetu.

Co mám dělat, abych to opravil? Je to dost otravné, že můj pětiletý telefon běží rychleji než nejnovější iPhone.

Používám iOS 17.0.3, pro informaci.

Jen zde, abych viděl komentáře chytám popcorn

Právě jsem zkusil resetovat nastavení sítě a udělalo to znatelný rozdíl v rychlosti datového připojení, tedy načítací časy. Určitě to vyzkoušet. Mám iPhone 15 Pro. Doufám, že to vyřešilo problém.

Toto je omezení Apple, VPN je zapnuté na WiFi.

Zkontroloval jsem a bylo to vypnuto na iCloudu, ale pokud jdete do WiFi pro aktuální spojení, je ve výchozím nastavení zapnuté pro jakékoli WiFi spojení.

Když ho vypnete, vaše WiFi bude hlásit nezabezpečené spojení, ale když ho vypnete, je to jako noc a den v rychlosti. 20 Mbps vs 200 Mbps.

Nep chápu, jak může být taková funkce ve výchozím nastavení, když vás to tak zpomaluje a dokonce způsobuje časté odpojování nebo přerušení internetu.

Omlouvám se, že oživuju starý vlákno… Můj pracovní telefon je iPhone 12, stahování bylo o 200 Mbps rychlejší a upload o více než 100 Mbps rychlejší než u mého iPhone 15 Pro Max. Myslím, že iPhony se prostě časem stanou nepoužitelnými…

Vyřešili jste to? Zkoušela jsem všechno výše řečené a problém to jen dočasně opraví na asi 30 minut, pak je opět velmi pomalý na data nebo WiFi.

Někdy může být příčinou pouzdro na telefon, to může oslabit signál

Mám podobný problém, jenže můj mobilní internet LTE je doma velmi pomalý, někdy 0,5 Mbps, ale když jdu ven a po ulici, skáče na 600 Mbps. Pak je WiFi také velmi nestabilní. Skáče od 0,5 do 500 Mbps. Obvykle používám a testuji ho asi 40 stop od routeru. Nevědí někdo, co to způsobuje? Jsem u Verizon Wireless a FIOS. Moje přítelkyně nemá žádné problémy se svým Samsungem S23 Ultra, takže si myslím, že je to problém s Apple.

Smazal jsem všechny nainstalované VPN účty, zdá se, že je to teď v pořádku, i když se stále nemohu připojit k 5G WiFi.

Stejné problémy zde, ale resetování to pouze dočasně napraví, pokud to tak mohu říct.

Mám stejný problém. Na speedtestu však ne. Nevím, jestli nejsem tak technicky zdatný jako já, ale testoval jsem to v MB/s místo Mbps, což je 1 MB/s přibližně 8 Mbps. Opakoval jsem test po změně jednotky, a teď jsem v pohodě.

Tyto telefony jsou předražené odpadky… Mám iPhone XR a používám ho už několik měsíců, dokud nedávno wifi, na kterou jsem se připojil, prostě nechtěla fungovat na telefonu, i když na notebooku a Android zařízeních běží skvěle, ale ne na princezně iPhone!

Vyřešili jste to? Stalo se mi to najednou.

To samé se mi děje. 130+ Mbps na notebooku, ale jen 13 Mbps na iPhone. Restartování telefonu to na pár minut spravilo, pak to zase bylo pomalé. Ani video hovor to nezvládne. Vyřešili jste to?

Mám přesně ten samý problém. Překlep je extrémní a je velmi těžké s tím fungovat. Jaký je problém s iPhone 15??? Je nějaké řešení???

Někdo to již vyřešil? Minulý rok jsem s tím bojoval, nevěděl jsem, jaké rychlosti bych měl dostat. Neschopný stáhnout Reddit videa ke sledování, pokud nejsem na WiFi nebo pár minut po resetu telefonu. Ale bylo to tak pomalé; i v nejlepší dny, když se to podíval technik v obchodě, potom co jsem ho vyměnil za nový. Nakonec jsem se někde v chatu domluvil, že to opravil, myslím, ale mám 5G a UW poprvé, co si pamatuji. Je zde tolik důkazů, že to nebylo schválně, ale že to bylo umožněno z lenosti, hlouposti, zlomyslnosti nebo možná tak, jak trénují zástupci Verizon. Chci, aby přiznala, co dělala, nebo mi řekla, že je nejneinformovanější pětiletý zaměstnanec a lhala ze znalosti všeho, na otázky, které jsem kladl. Jednoduché otázky - bude iPhone 15 Pro nebo Max lépe hrát hry nebo videa než základní model, a to samé za měsíc s tablety. Oběma případy mi tvrdila, že mají stejné specifikace. Kurva… Všechno, čeho jsem se chtěl vyvarovat, mě právě dostalo, a už rok platím za telefon, který je ekvivalentem Nokie, se kterou jsem šel do vězení (2008). Bláznivý hranatý telefon, který se otvíral na rohu. Rohové pantové, myslel jsem, že je to super, lol, ale žádná legrace; rychle stahovala hudbu rychleji než jakýkoli telefon, který mám od té doby lol Verizon není nedotknutelný a může být za to zodpovědný jako kdokoli jiný.

Pomohl reset továrního nastavení telefonu někomu? Můj je otřesný. Mám také Pixel, který nemá žádné problémy, ale někdy raději používám iPhone, ale neustále selhává.

Pro mě, vypnutí WiFi 6E okamžitě vyřešilo všechny moje problémy, buď můj 15 Pro Max.

Celý život používám Android a měl jsem neuvěřitelné připojení k WiFi nebo datům, koupil jsem iPhone 15 Pro Max a neměl jsem den bez internetových problémů, neustále přepíná WiFi na data, takže musím vypnout data, abych zůstal na WiFi. Mám gigabitový internet a všechna moje PC a Android zařízení mají plnou rychlost, a iPhone má problém načíst stránky Google a Instagram. Je to skutečně špatné. Zcela nesouvisející, ale iPhone má nejhorší dotykovou obrazovku, jakou jsem kdy zažil, často musím tlačítka stisknout dvakrát nebo třikrát, aby se zaznamenal dotyk, zatímco jiné dotykové zařízení dokáže rozpoznat můj prst už při úplném doteku obrazovky. Opravdu by na tom měli zapracovat.

Nemám ponětí, ale zkusme tyto věci (nevím, jestli to něco změní):

1. Restartujte svůj iPhone normálně. Držte tlačítko pro zvednutí nebo snížení hlasitosti současně s tlačítkem napájení, dokud se neobjeví možnost „Posuňte pro vypnutí“.
  2. Čekejte několik sekund, než jej znovu zapnete, třeba 5 nebo 10. Mělo by se spustit, když držíte tlačítko napájení 3 sekundy. Pokud se nespustí po držení 3 sekundy, uvolněte tlačítko napájení, počkejte sekundu nebo dvě, abyste zjistili, jestli se již zapíná, a zkuste znovu.

Pokud to nezlepší nic, restartujte takto:

1. Stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti jednou
  2. Stiskněte tlačítko pro snížení hlasitosti jednou
  3. Držte tlačítko napájení, dokud obrazovka nezasvítí černě a pak ho uvolněte. Od té chvíle jen počkejte, až se iPhone znovu spustí.

Pokud to stále nefunguje, resetujte nastavení sítě:

1. Ujistěte se, že znáte heslo k Wi-Fi.
    1. V Nastavení Wi-Fi klepněte na modrý kruh s malým ‘i’ a na své Wi-Fi síti, zapište heslo nebo si ho někam napište.
  2. Přejděte na Nastavení > Obecné > Přenos nebo resetování iPhone
  3. Klepněte na “Resetovat” (neboj, zobrazí se pouze nabídka)
  4. Klepněte na Resetovat nastavení sítě

Další věc je nová, tak nevím, jestli vám mám říct, abyste to udělali. Možná budete také muset udělat “Smazat všechny eSIM” v Nastavení > Obecné > Přenos nebo resetování iPhone > Resetovat. Nevím, co se od toho stane, ale podle mých vědomostí mohu kdykoli stáhnout jinou eSIM, protože jsem si vzpomněl, že jsem to měl při nastavování iPhonu a možnost nezmizela, když jsem byl hotov.

Každopádně, po všem je dobré restartovat iPhone (normálně), abyste měli čistou instalaci iOS a uživatelskou relaci. Takže jo, myslím tím “Posuňte pro vypnutí”.

Pokud je vaše internetové připojení stále špatné, doporučuji nechat to zkontrolovat kvalifikovaným technikem.