Internet se stále odpojuje

Náš internet se odpojuje každé 2-3 hodiny na 40 sekund. To mě odpojuje od schůzek, takže to nemůžu déle tolerovat.

Měl jsem čtyři techniky, kteří přišli a vyměnili kabely a modem.

Poslední technik vyměnil odbočku a vše bylo dokonalé, dokud nebyl kabel zakopaný pod zemí. Hned poté jsme měli stejné přerušované problémy s internetem.

Co můžeme udělat?

Pokud jsou technici schopní problém vyřešit v Scope, je docela jednoduché určit problémy s plantou a upstreamem. Dostat údržbu, aby něco opravila, co je v nějakém uzlu nebo součásti uzlu, je ale jiná věc.

Měl jsem opakující se problém před několika lety. Spectrum (tehdy Time Warner) chodili, něco nastavili nebo opravili a problém se zdál být vyřešen. Brzy se problém opět objevil, přišli a něco zase nastavili, a problém se zdál být vyřešen, ale nakonec se opět objevil. Opakoval jsem to 4 nebo 5krát.

Nakonec jsem volal a zákaznický servis, který problém přijímal, se opravdu zajímal, že se to stále opakuje, a začal pátrat. Ukázalo se, že několik domů kolem mě mělo stejné opakující se problémy. Když se jedna domácnost opravila, problém se objevil v jiné. Až když se to takto sledovalo, zavedlo se to jako problém celého oblasti, a nakonec se to našlo v nějaké skříňce přímo před naším okolím.

TL;DR příště když voláte Spectrum, požádejte je, aby zjistili, jestli v okolí není nějaký vzor opakujících se problémů.

Zkontrolujte i napájení ve vašem domě. Pokud vaše zásuvky nejsou správně uzemněny, bude se napětí používat jako uzemnění pro koaxiální kabel a to způsobí jen problémy.

Stejný problém v St. Louis, MO. Je to jistě modem nebo linka, protože když to vypne, kontroluji Spectrum aplikaci (používám data z telefonu) a vidím, že modem není dostupný.

Držím palce, mám zítřejší technickou schůzku, ale trvalo mi téměř ztratit nervy, než mi operátor nabídl někoho poslat.

Zkontrolujte značku vašeho modemu, pokud je to Hiltron, jsou známí tím, že se přehřívají. Podívejte se na světla na přední straně – napájení, online, telefon a baterie; pokud jsou všechna svítí, je to spálené. Pokud se střídají, provádí aktualizaci, zkuste je resetovat. Měl jsem podobný problém, opravil jsem modem a pak našli problém na lince, kde se filament přenáší do koaxiálního připojení. Jakmile byly tyto dvě věci opraveny, bylo vše v pořádku.

Upřímně jsem měl tento problém dříve a je to proto, že spectrum používá příliš mnoho lidí.

Jakmile přišla Frontier, přepnul jsem se a rok jsem neměl žádné výpadky. Nyní Spectrum také ne.

Denní odpojování asi na 40 sekund, přibližně 3-4krát denně. Všechna zařízení ztratí Wi-Fi a jsou úplně odpojená. Máme rozšiřovače, nový (Spectrum) modem a router. Nepoužívá se mnoho světel nebo elektroniky, takže není aktivně využíváno k vyvolání přepětí. Co to sakra je?

Na Redditu si stěžují podle všeho.

Pravděpodobně jde o jejich hrozitansko-router a modemy. Měl jsem stejný problém, koupil svůj vlastní router a vyměnil modem. Od té doby v pohodě.

Opožděně, ale stejně. Začalo to před dvěma lety, když jsem přejel z Uverse na Spectrum. Gigabitové rychlosti Spectrum jsou sice skvělé na papíře ve srovnání s 50 MB připojením Uverse, ale Uverse je jako Kansas City Chiefs ve srovnání se Spectrumem UMass. Za 20+ let s AT&T žádný výpadek mimo výpadek proudu nebo hurikánů nebo údržbu. Za 2 roky u Spectrum asi 10 000 výpadků. Asi 95 % z nich v létě, ale teplo není vždy problém. Například poslední 3 dny. Měl jsem přes 30 výpadků, a teploty byly v horních 70s až nízkých 80s, ani ne v polovině obvyklých 90.