Ahoj lidi, strávil jsem něco přes 3 hodiny pokoušením se pochopit, proč můj nový Motorola Edge 40 Pro nemá v nastavení Androidu možnost VPN a proč odmítal každou pokus o připojení k VPN (zkoušel jsem Google One VPN, 1.1.1.1 VPN, AdGuard, prohlížeč DuckDuckGo, OpenVPN, VPN Client Pro).
Postupujte podle těchto instrukcí, abyste tyto problémy vyřešili:
1- pokuste se připojit všechny VPN, které chcete (dokonce i pokud vám to hlásí chybu, udělejte to, vysvětlím později).
2- postupujte podle těchto instrukcí (bez root práv) k spuštění služby app ops (vše je vysvětleno ve videu): https://www.youtube.com/watch?v=diFi8BJYr3c To je užitečné k vynucenému povolení VPN.
3- nyní uvnitř app ops vyberte VPN, které jste se pokusili otevřít, najděte položku “VPN” a dejte jí potřebné povolení (pokud jste nikdy nezkusili požádat o připojení, VPN možnost v app ops nenajdete).
4- zkuste se připojit k VPN, měly by nyní fungovat.
5- nyní můžete odinstalovat app ops a Shizuku, pokud je již nebudete potřebovat.
6- restartujte telefon. Po restartu by se měla v Nastavení → Síť a internet objevit možnost “VPN”.
Neváhejte se ptát na informace, pokud vám něco nefunguje, ale pro mě to bylo poměrně přímočaré (no, kromě shánění informací o tomto řešení :D)