Instalace klienta torrentů na svůj unraid server

Chci nainstalovat klienta torrentů na svůj unraid server. Momentálně platím za předplatné NordVPN.

V současné době mám na routeru připojení OpenVPN, které zajišťuje veškerý provoz na serveru unraid.

Když jdu instalovat klienta torrentů z repozitáře aplikací, jsem trochu zahlcen množstvím dostupných možností. I když se rozhodnu pro qbittorrent, je k dispozici několik možností s různými VPN nastaveními.

Mohli byste mi někdo poradit, co bych měl instalovat, a ideálně poskytnout začátečnický průvodce nastavením?

Chtěl bych pokračovat v používání NordVPN k ochraně provozu před mým ISP. Také bych rád nastavení, které je dostatečně bezpečné, aby neodhalovalo můj server zlým lidem, kteří chtějí škodit.

Používám binhex deluge vpn kontejner s mým Nord účtem už poslední 3 roky a funguje skvěle.

NordVPN má návod na nastavení qbittorrentu jako proxy přes Nord.

Zkoušel jsem už mnohokrát udělat bezpečné nastavení s NordVPN a qbittorrentem, a pokaždé jsem dostal dopis od svého ISP. Až po nastavení s Socks5 jsem přestal dostávat upozornění úplně. Nicméně si myslím, že mé rychlosti stahování jsou pomalejší.

Dávejte pozor na problém s libtorrent 2.x: https://forums.unraid.net/bug-reports/stable-releases/crashes-since-updating-to-v611x-for-qbittorrent-and-deluge-users-r2153/page/8/?tab=comments

Doporučuji používat verzi s libtorrent 1.x dokud nebude 2.x opraveno. Stačí uvést toto v poli repozitáře:

binhex/arch-qbittorrentvpn:4.3.9-2-01

Používám binhex-deluge s Mullvad. Žádné problémy.

Google “ip leaking vpn”.

Nainstaloval jsem VM s Windows. Uvnitř mám klienta NordVPN s kill-switch a automatickým připojením a svým klientem torrentů.

Nejde o nejlepší řešení, ale splnilo co jsem chtěl. A já chtěl to samé jako ty.

Budu sledovat tento vlákno pro případ, že bude možné najít lepší (snadnější na nastavení, s nižší spotřebou zdrojů) řešení s Dockerem.

gluetun vpn je pro mě nejlepší.

Ano, používám qbittorrent VPN kontejner a je skvělý.

Stejně tak, s nordvpn.

Takže s tímto bych měl jednoduše nainstalovat jeden z “aplikací” qbittorrent?

Vyberu si nějakou s VPN nebo bez VPN?

Něco, co můžete v budoucnu použít k testování, je tato stránka. Můžete využít funkci “Torrent Address detection”, abyste zjistili, jestli vám uniká IP. Dají vám magnet link ke stažení a ta vám hlásí IP, které je propojené s vaším klientem.

Můj ISP o tom nemá ani ponětí.

To je přesně ono.

Také binhex vydal tento kontejner. Používám ho s WireGuardem, abych dosáhl maximální rychlosti mého symetrického fiber.

binhex/arch-qbittorrentvpn:libtorrentv1

To bylo také právě aktualizováno včera.

Nainstaloval jsem ten od linuxserver a pak následoval ten průvodce k nastavení NordVPN s ním.

Používal jsem ho často při řešení problémů a vždy test prošel, problém nastal, když vpn vypadl a nějaký provoz unikl. Asi jsem neuměl správně nastavit iptable.

Binhex qbittorrentvpn určitě vyřeší vaše problémy s únikem.

Ten kontejner vypadal slibně, ale nedokázal jsem pochopit, co od něj požadují, a nenašel jsem dobrý průvodce k Nord.

Binhex má na GitHubu stránku s tímto kontejnerem a vzorovou konfigurací pro NordVPN. Myslím, že je to nativně podporované VPN pro tento kontejner. Používám Piavpn kvůli přesměrování portů. Kontejner automaticky získa port a nakonfiguruje jej v qbittorrentvpn. Potřeboval jsem to pro svá privátní sledovací seradní, aby měl plnou konektivitu.