Chci nainstalovat klienta torrentů na svůj unraid server. Momentálně platím za předplatné NordVPN.
V současné době mám na routeru připojení OpenVPN, které zajišťuje veškerý provoz na serveru unraid.
Když jdu instalovat klienta torrentů z repozitáře aplikací, jsem trochu zahlcen množstvím dostupných možností. I když se rozhodnu pro qbittorrent, je k dispozici několik možností s různými VPN nastaveními.
Mohli byste mi někdo poradit, co bych měl instalovat, a ideálně poskytnout začátečnický průvodce nastavením?
Chtěl bych pokračovat v používání NordVPN k ochraně provozu před mým ISP. Také bych rád nastavení, které je dostatečně bezpečné, aby neodhalovalo můj server zlým lidem, kteří chtějí škodit.
Zkoušel jsem už mnohokrát udělat bezpečné nastavení s NordVPN a qbittorrentem, a pokaždé jsem dostal dopis od svého ISP. Až po nastavení s Socks5 jsem přestal dostávat upozornění úplně. Nicméně si myslím, že mé rychlosti stahování jsou pomalejší.
Něco, co můžete v budoucnu použít k testování, je tato stránka. Můžete využít funkci “Torrent Address detection”, abyste zjistili, jestli vám uniká IP. Dají vám magnet link ke stažení a ta vám hlásí IP, které je propojené s vaším klientem.
Používal jsem ho často při řešení problémů a vždy test prošel, problém nastal, když vpn vypadl a nějaký provoz unikl. Asi jsem neuměl správně nastavit iptable.
Binhex má na GitHubu stránku s tímto kontejnerem a vzorovou konfigurací pro NordVPN. Myslím, že je to nativně podporované VPN pro tento kontejner. Používám Piavpn kvůli přesměrování portů. Kontejner automaticky získa port a nakonfiguruje jej v qbittorrentvpn. Potřeboval jsem to pro svá privátní sledovací seradní, aby měl plnou konektivitu.