Používám VPN třetí strany na svých zařízeních Apple, s NextDNS jako záložní DNS v případě, že se moje VPN odpojí nebo vypne.
Předpokládám, že v aplikacích jako Mail, Safari a vnitřních webview kontrolách bude provoz směrován do Apple Private Relay, pokud je tato možnost povolena, místo přes mojí VPN? Pokud je to tak, dávalo by smysl tuto možnost úplně vypnout, ale chtěl jsem získat nějaké potvrzení, pokud to někdo ví jistě. Díky.
Díš, našel jsi už odpověď? Protože jsem si myslel, že by to mohlo duplicitně fungovat, a proto jsem Private Relay vypnul, protože používám VPN.
Bohužel jsem to nedokázal potvrdit a nezkoušel jsem to, nicméně jsem četl dost komentářů tady a tam, že dávalo smysl prostě to vypnout, pokud používáte vlastní VPN. To je přesně to, co jsem udělal.
Jediné, co se mi na používání VPN oproti Apple Private Relay nelíbí, je, že VPN je mnohem pomalejší.
To záleží hodně na vašem poskytovateli VPN. Existují někteří s výbornými rychlostmi. Vzhledem k povaze VPN a jak funguje, vždycky dojde k nějakému zpomalení, ale s dobrými poskytovateli může být téměř nepostřehnutelné.