Co znamená ‚špatná Wi-Fi‘?
Kvalita vaší Wi-Fi závisí na rychlosti vašeho připojení, na které platíte každý měsíc.
Pak je tu síla signálu, která ovlivňuje dosah Wi-Fi. Pokud sedíte přímo u routeru, mělo by to být v pořádku, ale v další místnosti může signál oslabit.
Pak máte různé verze Wi-Fi. Novější například Wi-Fi 6e zlepšuje latenci a rychlost, ale i když nemáte 6e (které většina routerů už podporuje), nebude to mít velký dopad.
Pokud nesdílíte Wi-Fi s více byty, nebo používáte DSL namísto fiberu (což je dnes v Thajsku vzácné), opravdu byste neměli mít problémy.
Takže, co je problém? vaše linka, váš router, nebo vzdálenost k přístupovému bodu? Pokud nemůžete používat Ethernet a chcete kabelové připojení, můžete zkusit adaptéry powerline. Upřímně to vypadá spíš na problém s přenosem nebo sdíleným Wi-Fi mezi více byty (proč by to jinak bylo?).
Pro srovnání mám 300 Mbps AIS fiber a hraju Counter-Strike 2 a jiné FPS hry s pingem kolem 170-200 ms do Evropy a kolem 120 ms na Blízký východ. I když to není ideální na FPS, je to stále hratelné. Jakákoliv jiná hra by měla fungovat ještě lépe, protože FPS jsou nejvíce citlivé na latenci.
Edit: může to být také jen hra, kterou testujete, pokud jsou jejich servery daleko nebo špatné. Může jít také o routování od vašeho ISP, mám tento problém s Tarkovem, který mě připojil k serverům na Blízkém východě s pingem přes 200, zatímco u jiných her mám pod 130 ms k téže oblasti. Abych to vyřešil, používám VPN jako Mullvad, který nutí spojení, aby bylo lépe směrováno a vyhnu se problému.