Hráči v Thajsku. Jak zlepšit rychlost wifi nebo získat hratelné připojení?

Ahoj všichni, nedávno jsem se přestěhoval sem na několik měsíců a vzal jsem si svůj notebook, na kterém rád hraji. Nicméně wifi je docela slabé, dostávám červené a žluté pruhy. Existují nějaké produkty na prodej tady, které by mohly výrazně zvýšit rychlost?

Bydlel jsem se svojí přítelkyní a náš byt nemá dostatečně rychlou wifi pro online hraní. Máte nějaké doporučení, jak zlepšit pomalou wifi v velkém apartmánovém bloku?

Je to prostě něco, na co není řešení než pořídit si byt s dobrou wifi?

To není v současné době opravdu možnost, takže jakékoliv jiné rady by byly velmi vítané.

Jaká je vaše online herní zkušenost tady v Thajsku?

Nepoužívejte WiFi, používejte kabelové připojení, připojte váš router k počítači přes Ethernetový kabel.

Pokud mluvíte o latenci, záleží na umístění cílových serverů, hrál jsem hodně na australských (Oceania servery), které jsou úplně v pořádku.

Evropské servery jsou někdy nestabilní, ale trochu jsem je mohl zlepšit pomocí VPN, což nepřineslo zlepšení čísel, ale zármutkové skoky v lag a nulové výpadky spojení.

Nakonec záleží na tom, jakou hru hrajete, střelby vyžadují rychlejší latenci pod 60 ms, MMO mohou být hratelné až do 200 ms.

Pokud používáte sdílené WiFi, na které se připojuje hodně lidí, zapomeňte na hraní na ní… zaplaťte si vlastní internetové připojení. Pokud tady déle žijete

Sdílená Wi-Fi v bytě je nepravidelná a myslím, že žádná Wi-Fi by nemohla zvládnout, pokud ji všichni obyvatelé používají současně. Navrhuji vám koupit nebo doplnit levný internetový balíček pro plynulé hraní.

Co znamená ‚špatná Wi-Fi‘?

Kvalita vaší Wi-Fi závisí na rychlosti vašeho připojení, na které platíte každý měsíc.

Pak je tu síla signálu, která ovlivňuje dosah Wi-Fi. Pokud sedíte přímo u routeru, mělo by to být v pořádku, ale v další místnosti může signál oslabit.

Pak máte různé verze Wi-Fi. Novější například Wi-Fi 6e zlepšuje latenci a rychlost, ale i když nemáte 6e (které většina routerů už podporuje), nebude to mít velký dopad.

Pokud nesdílíte Wi-Fi s více byty, nebo používáte DSL namísto fiberu (což je dnes v Thajsku vzácné), opravdu byste neměli mít problémy.

Takže, co je problém? vaše linka, váš router, nebo vzdálenost k přístupovému bodu? Pokud nemůžete používat Ethernet a chcete kabelové připojení, můžete zkusit adaptéry powerline. Upřímně to vypadá spíš na problém s přenosem nebo sdíleným Wi-Fi mezi více byty (proč by to jinak bylo?).

Pro srovnání mám 300 Mbps AIS fiber a hraju Counter-Strike 2 a jiné FPS hry s pingem kolem 170-200 ms do Evropy a kolem 120 ms na Blízký východ. I když to není ideální na FPS, je to stále hratelné. Jakákoliv jiná hra by měla fungovat ještě lépe, protože FPS jsou nejvíce citlivé na latenci.

Edit: může to být také jen hra, kterou testujete, pokud jsou jejich servery daleko nebo špatné. Může jít také o routování od vašeho ISP, mám tento problém s Tarkovem, který mě připojil k serverům na Blízkém východě s pingem přes 200, zatímco u jiných her mám pod 130 ms k téže oblasti. Abych to vyřešil, používám VPN jako Mullvad, který nutí spojení, aby bylo lépe směrováno a vyhnu se problému.

Přesně tak, vložil jsem AIS 5G neomezený SIM do starého telefonu a hotspotoval z toho. Dosahuji přes 300 d/l, kolem 40 u/l a můj ping kolísá kolem 20 ms.

Chcete dlouhodobě pronajmout?

Vždy můžete požádat AIS nebo TRUE, aby vám nainstalovali modem (obvykle zdarma) a za 699 bahtů měsíčně máte připojení 1000/500. Mám to a na PS5 je to přímo připojeno, 100% rychlé.

Jakou rychlost měříte? Nahoru a dolu? Jakou latenci máte?

Je Wi-Fi box přístupný ve vašem pokoji?

Některé kondominiáty mají Wi-Fi, jiné vám umožní jej nainstalovat - podmínky nájmu mohou být problém. Tj. smlouvy na 12 měsíců nejsou vhodné, pokud tam budete jen 6 měsíců. Majitel by měl být informován.

Používáte telefon jako hotspot při hraní? Nezapomeňte přepnout zpět na wifi, když stahujete hry.

Pokud hrajete na US nebo EU serverech, bude zde zpoždění.

Pokud opravdu potřebujete dobré připojení, pravděpodobně musíte požádat o nainstalování vlastního dedikovaného připojení v bytě.

To je tajemství, když nehrajete na Wi-Fi.

Získejte kvalitní připojení. Mějte dobré nastavení. Vyberte si užitečné herní servery.

Mám připojení 1000/1000 mbit za 800 bahtů měsíčně a je to úžasné pro hraní i vše ostatní. Žádná výpadek.

Používejte ethernet a získejte ExitLag. ExitLag velmi pomáhá při multiplayerových hrách, zejména s připojením na servery mimo Thajsko.

Klasická chyba začátečníka.

Byt = sdílený internet

Condo = vlastní internet

Přestěhujte se do condo.

Mimochodem, zkouším hrát Street Fighter 6 na asijských serverech. Myslím, že moje wifi je slabé. Je to 1v1 a nemělo by to vyžadovat tolik jako hra s velkým počtem hráčů v lobby?

Ach, jak bych si to přál. Zeptám se, ale silně pochybuji, že budu schopen získat kabelové připojení v tomto bytě.

Mohu si vybrat svůj vlastní internetový balíček v apartmánu? Pokud ano, určitě to udělám. Díky za radu.

Dude, nevím přesně, co to znamená, že to není dost rychlé na hraní. Myslím, že je to pravděpodobně jeden z těch problémů, které jste zmínil. Nakláním se k sdílené wifi. Pravděpodobně si pořídím nějaký internetový balíček. Jen jsem nevěděl, jak to tady funguje. Můžu si jen vzít to, co mi dají, nebo jsem volný si vzít jakýkoli servis?

Souhlasím s tímto. Pokud si nemůžete pořídit vlastní fiber linku, hotspotujte s vaším 5G připojením při hraní online.

Přešli jsme z True na AIS fiber. Je to skvělé. Opravdu rychlé a stabilní.

Ano, to zní přesně jako to, co hledám, a cena je skvělá. Děkuji moc!