Hosting a server website on a PC without public IP via VPN that offers unique static IP

Ahoj všichni, bydlím v Bangladéši. V mé zemi mi ISP neposkytují unikátní veřejné IP adresy. Několik zákazníků sdílí stejnou veřejnou IP. Proto nemohu používat služby, které vyžadují příchozí připojení. Jsem si vědom, že jedním ze způsobů, jak se tomu vyhnout, je použití tunelovacích služeb jako ngrok/localtunnel. Ale zajímalo mě, jestli by bylo možné to udělat stejně, tj. hostovat instance webové aplikace na mém počítači a umožnit přístup přes VPN. Můj odhad je, že to pravděpodobně nebude možné bez rozšíření (tunelovacího softwaru?), protože VPN nemá přímou cestu zpět k mému PC.

Možná si pronajmout veřejnou IP v AWS pro hostování služby. Pokud je potřeba, nastavte tunel z vašeho domu do AWS a přeposílejte provoz.

Měl jsem stejný problém, tady v Německu. Používám SSH tunely k přeposílání mého minecraft serveru a podobně na Hetzner VPS, které stojí méně než 3 € měsíčně a nabízejí 20TB gigabitového připojení.

V které městě bydlíte? Můžu to neznat úplně do hloubky, ale bydlím v Daka a existuje spousta ISP, které poskytují skutečnou IP, která stojí jen několik stovek navíc. Myslím, že peníze tady nejsou problém, protože musíte koupit VPN, což bude stát víc. Stačí kontaktovat svého ISP nebo zjistit u jiných ISP, kteří poskytují skutečnou IP za přijatelnou cenu.

Ano, Daka. Používám Mazedu. Kteří ISP poskytují skutečnou IP? Zaplatil jsem 500 navíc Mazedě zbytečně. Dali mi “skutečnou IP” s blokovanými všemi porty kromě 80.

Myslím, že byste měli vyzkoušet Dot nebo Inspire. Tyto dvě mají často nejlepší recenze, i když podle mých informací je Mazeda také poměrně populární v oblasti Dhanmondi, ale většina lidí stejně nepotřebuje skutečnou IP. Myslím, že pokud budete předem mluvit s poskytovateli služeb a požádáte o skutečnou IP z “tohoto” důvodu, budou opatrnější, aby vás nezklamali, protože je to samozřejmě Bangladéš a každý poskytovatel služby se pokusí získat co nejvíce peněz za co nejmenší pohodlí lidí.