Dnes jsem byl na kartě zabezpečení mého Google účtu. Viděl jsem “3 přihlášené relace” a jedna z nich byla z USA, a já nejsem z USA, tak jsem si myslel, že jsem byl hacknut nebo že byl můj účet kompromitován. Ale pak jsem viděl datum přihlášení, které bylo velmi podobné datu, kdy jsem začal používat Nord VPN, abych mohl přistupovat k americkým serverům v Call Of Duty, tak jsem začal přemýšlet “Možná to způsobil VPN?”
Ale jedna věc, která mě zmátla, je, že jsem se nepřihlásil ani neodhlásil při používání VPN. a již jsem nebyl přihlášený a znovu přihlášený při používání VPN. Protože vím, že by se objevilo něco jako “Zjištěno nové IP přihlášení, blablabla podezřelé” takže se takovým věcem vyhýbám.
Ale mám naprosto aktivní USA VPN, možná jsem měl Google nebo YouTube otevřený na pozadí během toho. Může to být příčina?
Máš IP adresy těch 3 relací? Pokud ti je Google poskytl, můžeš je vyhledat na IP2Location.com a zjistit, zda byly spojeny s VPN nebo něčím jiným, na co si vzpomínáš.
Ano, bylo by to tak, ale vytvořilo by se také nové přihlášení z Norska pomocí klíče relace, který je platný v prohlížeči. Vidím to často u relací Microsoft 365 a využívání více VPN od uživatelů.
Ach tak, tak jen chci mít jistotu, a omlouvám se, pokud je to opakované, je to jen proto, že mám málo znalostí v této oblasti a vysokou paranoiu, což není dobrá kombinace, takže si vážím tvé pomoci a všeho zatím.
Vzhledem ke všem detailům, které jsem ti řekl, i když jsem použil jen jednou VPN USA a měl jsem Google otevřený, dává smysl, že relace přihlášení hlásí “USA”, i když jsem se nepřihlásil ani neodhlásil a byl jsem již přihlášen?
Protože jsem si jistý, že jsem zapnul VPN do USA, hrál Call of Duty, a občas přepínal na poslouchání hudby nebo hledání na Google, což je velmi pravděpodobné, že jsem měl Google otevřený. Ale za měsíc používání jsem pravděpodobně většinu času byl na své vlastní IP v zemi, asi 90 %, ale během hraní Cod možná asi 10 % na VPN v USA. S těmito informacemi, dává smysl, že relace přihlášení by stále hlásila “USA” protože ta relace trvala alespoň měsíc, a pokaždé když jsem používal Nord VPN, byl to asi jiný IP. Díky za všechny vaše odpovědi a omlouvám se, pokud jsem opakující se, jen chci mít jistotu, že jsem nebyl hacknut.
Jo, viděl jsem to i na svém vlastním Google účtu, kde se odkazuje na stará připojení z téměř před rokem, takže není neobvyklé vidět předchozí připojení. Každopádně se můžeš odhlásit ze všech relací, aby ses uklidnil.