Google One VPN vs jiné placené služby

Myslím, že stále více uživatelů Pixel 7/7 Pro získává svůj bezplatný Google One VPN.

Ale protože mám jinou placenou VPN (NordVPN), zajímá mě, jak tyto placené služby porovnávají s Google One VPN. Samozřejmě, mohu používat tu svou na jiných zařízeních, ale jaká je bezpečnost Google One VPN? nebo má smysl používat Google One VPN na Android telefonech?

Pokud nepoužíváte žádné jiné VPN služby, nemusíte používat Google One VPN. Pokud žádnou VPN nemáte, může to být užitečné, protože je zdarma :slight_smile:

Bezpečnost by měla být podobná, ale nebudete mít možnost vybrat si svou zemi (pro geoblocked služby jako videa na YT nebo Netflix) s Google One VPN

Naše Pixel telefony (začínaje Pixel 4a od jeho vydání) mají Google VPN dostupný od té doby, co jsme na Google Fi. Nikdy jsem ho opravdu nepoužíval, protože jsem přestal používat NordVPN (apk verze aplikace), protože umožňuje blokování reklam, GVPN ne. Také mějte na paměti, že používání jakékoli VPN zpomaluje nahrávání a stahování dat.
Moje bankovní aplikace je velmi náročná na funkčnost v závislosti na připojeném serveru. NVPN (a další placené VPN služby) umožňují výběr serveru, zatímco GVPN ne.
GVPN je zdarma, což je plus.

Kromě zpomalení dat všechny VPN používají více dat kvůli šifrování. Tak to mějte na paměti, pokud máte omezený datový tarif nebo vám vaše služba omezuje data po určitém množství.

Google One VPN je dobré k zašifrování vašich dat, když jste na veřejných Wi-Fi. To je vše, na co je dobré.

Všechno ostatní, i přes veškeré “ochrany soukromí” od společností sociálních sítí (které vydělávají na vašich datech), je stále GOOGLE VPN.

Raději se mu vyhnu, pokud to půjde. Mám své vlastní VPN, držím se jich.

Nevidím smysl používat Google One. Mám také NordVPN a používám ho, když ho potřebuji na všech svých zařízeních. Stojí méně než prémiový plán Google One a má více funkcí. A pokud je zdarma, stejně bych svůj účet NordVPN nezrušil.

I přes pozitivní nezávislý audit (což je věc, kterou jsem nepovažoval za samozřejmost kvůli pověsti Googlu v oblasti ochrany soukromí), stále nevidím smysl.

Mám Pixel 7 Pro. Zapnul jsem VPN pomocí aplikace Google One hned, jak byla služba zdarma nabídnuta všem vlastníkům Pixel 7. Nyní, po asi měsíci, jsem si všiml, že služba je zakázána. Nemohu ji znovu zapnout.

Chybová hláška je ‘VPN je zakázáno, přihlaste se nebo zkontrolujte stav předplatného’.

Hlavní informací je, že stav předplatného.

Toto je jen další “lákadlo a přepnutí” od Googlu. Chcete VPN? Zaplaťte za další úložiště.

Nikde v aplikaci není žádná zmínka, že kupující Pixel 7 měli zaručený bezplatný základní přístup k Google One. Na nabídku nebyly kladeny žádné další podmínky.

Není to případ falešné reklamy a podvodu na spotřebitele?

Dobrá poznámka, prostě dál používám tu původní.

Ano, to mi připomíná další funkce od Nord, blokování reklam je opravdu užitečné.

Nevěděl jsem, že verze pro Google Play má omezení pro aplikaci. Je skvělé, že vám nabízejí jejich vlastní ke stažení APK pro takové funkce.

Před několika dny jsem zaplatil za 2 roky NordVPN, ale používal jsem Google One VPN (platím předplatné za 1,99 dolarů navíc na Google účet) a fungovalo to obstojně. Důvodem, proč jsem tu, je, že jsem si právě všiml, že NordVPN používá obrovské procento mé baterie. Je to první na mém seznamu v telefonu. Ale když se zamyslím, nevěřím, že Google One přesně sledoval spotřebu dat a baterie, kterou používal. Buď to vůbec nesměrovalo provoz, nebo to neukazovalo správné údaje.

Google One VPN má únik WebRTC, i když je v uBlock Origin na Androidu zvolen režim “zabránit úniku WebRTC” v prohlížeči Firefox. Nevím, jestli je to chyba Google, ale něco stojí za zmínku.

Další věc, kterou jsem si všiml, je, že Google uvádí, že některé aplikace Google vždy obejdou VPN, a nelze to změnit. Zní to jako dokonalé místo pro riziko vašeho soukromí na kritické úrovni.

Poslední věc je, když jsem provedl test na stránce www.vpntesting.com, všiml jsem si, že s Google VPN se připojuji k 22 (ano, myslím dvacet dva nebo 22) DNS serverům a mám únik WebRTC. Zkontroloval jsem to znovu s NordVPN a je to jeden DNS server a WebRTC neuniká.

Předpokládám, že je to kvůli “aplikacím Google, které vždy obejdou připojení VPN”.

Většinou používám domácí nebo veřejné Wi-Fi, takže to by nemělo být problém. Ale děkuji za vaši odpověď.

To není žádný trik nebo podvod. Je to chyba u Pixel 7 Pro. Je opravena odinstalováním a znovuinstalací aplikace Google One, ale nakonec přestane fungovat znovu. Doufám, že to brzy opraví.