Nevěděl jsem, že verze pro Google Play má omezení pro aplikaci. Je skvělé, že vám nabízejí jejich vlastní ke stažení APK pro takové funkce.
Před několika dny jsem zaplatil za 2 roky NordVPN, ale používal jsem Google One VPN (platím předplatné za 1,99 dolarů navíc na Google účet) a fungovalo to obstojně. Důvodem, proč jsem tu, je, že jsem si právě všiml, že NordVPN používá obrovské procento mé baterie. Je to první na mém seznamu v telefonu. Ale když se zamyslím, nevěřím, že Google One přesně sledoval spotřebu dat a baterie, kterou používal. Buď to vůbec nesměrovalo provoz, nebo to neukazovalo správné údaje.
Google One VPN má únik WebRTC, i když je v uBlock Origin na Androidu zvolen režim “zabránit úniku WebRTC” v prohlížeči Firefox. Nevím, jestli je to chyba Google, ale něco stojí za zmínku.
Další věc, kterou jsem si všiml, je, že Google uvádí, že některé aplikace Google vždy obejdou VPN, a nelze to změnit. Zní to jako dokonalé místo pro riziko vašeho soukromí na kritické úrovni.
Poslední věc je, když jsem provedl test na stránce www.vpntesting.com, všiml jsem si, že s Google VPN se připojuji k 22 (ano, myslím dvacet dva nebo 22) DNS serverům a mám únik WebRTC. Zkontroloval jsem to znovu s NordVPN a je to jeden DNS server a WebRTC neuniká.
Předpokládám, že je to kvůli “aplikacím Google, které vždy obejdou připojení VPN”.