Fortigate 80E na Google VPC VPN tunel

Jsem úplně nový v Google Cloud a jasně mi něco chybí. Nemohu dostat naši místní síť, aby komunikovala sítí na Google Cloud, a naopak, nejsem si jistý, co mi chybí. Tunel je navázaný, ale žádný provoz neprobíhá.

Statická trasa je správně nakonfigurována na Google VPC

Pravidla pro provoz z interní sítě 172.16.16.0/24 do Google VPC sítě 10.150.0.0/24

Pravidla pro provoz z externí sítě Google VPC 10.150.0.0/20 do interní sítě 172.16.16.0/24

Pravidla na straně Google VPC se zdají být také správná

Server na straně Google VPC je 10.150.0.2

INFO o Google VPC:

Typ směrování

Policy-based

Typ vnitřního IP stacku VPN tunelu

IPv4

Multiprotokol BGP

IPv6 je vypnuté

Inzerované IP rozsahy

• 172.16.16.0/24

Lokální podsítě

test-vpc1

· 10.150.0.0/20

Trasy

Zobrazit

Verze IKE

IKEv2

Myslím, že musím přidat trasu na záložce sítě na síťovém rozhraní VM instance, ale nevidím způsob, jak to udělat. Dává to smysl?

Obrázek

Je relace BGP navázána podle Cloud Console? Jsou viditelné nějaké on-premise inzerované trasy v VPC?

Začněte se základy:

1. Úspěšně proběhla fáze 1? Na konci vašeho příspěvku uvádíte IKE, ukazuje to úspěšnost?
  2. Proběhla fáze 2 úspěšně?

Pokud fáze 1 (IKE) i fáze 2 (IPSec) oba proběhnou úspěšně (fáze 2 samozřejmě vyžaduje úspěšnou fázi 1 před jejím navázáním), pak bych se zaměřil na několik dalších věcí:

• Směrování - zmiňujete přidání statické trasy, ale myslel jsem, že policy based VPN bude odesílat směrování automaticky, přes tunel

• NAT - dochází k NAT nebo by nemělo?

• Politika firewalu/ACL/atd. - mohli byste zkontrolovat pravidla, protokoly a tak dále, zatímco se díváte na NAT.

Také, jakmile ověříte, že fáze 2 je jistě navázána, zkuste testovat s jinými IP adresami (v rámci každé strany šifrovacího domény), abyste vyloučili problémy s iptables nebo Windows Firewall.

Neváhejte mě kontaktovat přes PM. Mohu vás provést nějakými kroky.

Fáze jedna a fáze 2 proběhly úspěšně. Měl jsem support ticket s Fortigate a potvrdili, že vše je na straně Fortigate aktivní, ale říkají, že provoz je blokován Googlem. Windows firewall je vypnutý na straně Google pro testovací účely. Opravdu nevím, co dělat dál.