Firewall Bitdefender?

Je bitdefender firewall je pouze předním rozhraním k služby Windows Firewall? Takže možná bitdefender vytvoří pravidla a podobně, ale nakonec stále používá službu Windows Firewall? Proč se ptám? Zajímá mě použití některých produktů, které nakonec jen fungují přidáváním pravidel do Windows Firewall. Možná pokud bitdefender používá Windows Firewall, budou fungovat, ale pokud je to jejich vlastní systém, pak ne.

Například crowdsec funguje tak, že vytváří svá pravidla ve Windows Firewall. Pokud je firewall bitdefender jeho vlastní věc, pak pravděpodobně nebude fungovat, jinak možná ano. Měl jsem fungující bitdefender velmi dobře.

Raději bych nevypínal firewall bitdefender, protože mi pravděpodobně zachránil zadek. Měl jsem zablokované nějaké útoky hrubou silou komponentou ‘online threat protection’, ale nakonec si myslím, že buď vytvářejí pravidlo ve Windows Firewall pro konkrétní IP útoku nebo je to jejich vlastní firewall.

Všiml jsem si “Windows Defender Firewall”, a tak doufám, že bitdefender jen používá tuto službu k vytváření pravidel.

Uprava: Vypadá to, že má svůj vlastní firewall nebo přepisuje pravidla přidaná do Windows Firewall. Simuloval jsem útok na Windows zařízení (které přidalo zákazové pravidlo):

Prohlížel jsem si Windows firewall a nenašel jsem žádné pravidlo a byl jsem schopen se připojit přes RDP do stroje v pořádku, takže shrnuji, že pokud nějaký program pracuje s úpravou pravidel Windows Firewall, tak to není možné.

Uprava 2:

Takže, mám odpověď. Nefunguje to. Poté, co crowdsec vytvořil pravidla ve Windows Firewall (ale nemají žádný vliv). Neměl jsem žádného Windows klienta bez bitdefendera (nepoužívám hodně Windows instancí). Odinstaloval jsem bitdefender a zatímco se odinstalovával, začal blokovací pravidlo fungovat. Původně nevytvářel pravidla, protože závislost crowdsec je na runtime dotnet 6, který jeho instalace nezahrnuje, což je podivné. Doufám, že to někomu pomůže.

Taky na to mám otázky. Slyšel jsem, že firewall bitdefender je lepší než výchozí Windows.