Existují VPN, které skrývají info?

Hrál jsem proti tomuhle klukovi ve hře a řekl mi moji adresu, město, věk a školu. Z jeho Steam profilu jsem poznal, že je v mém městě a je mi teprve 14, opravdu nechci, aby se tohle stávalo znovu, je to trochu znepokojující. Díky mockrát.

Informace o tobě musí být někde veřejně dostupné, nebo je to někdo, koho znáš a kdo tě jen tak otravuje.

VPN na to nemá žádný vliv.

Něco k věci:

Nejprve zavolej policii (ne 911, ale jejich neurgentní linku). Pokud má o tobě tyto údaje, hrozí ti a tvé rodině skutečné nebezpečí. Nech je, ať tě navedou, jak se chránit, zatímco provedou vyšetřování.

Dále kontaktuj provozovatele online hry, může dojít k bezpečnostnímu narušení. Ani tvá IP adresa by neměla být dostupná ostatním hráčům, a pokud je, hrozí riziko i pro jiné. Tento stalker však musí mít přístup i k dalším údajům než jen IP. Osobní informace jako jméno nebo adresa jsou zaznamenány v databázích firmy a nelze je zjistit bez dalších dat.

Nakonec, VPN ti zde asi nepomůže, protože z tvé IP adresy nemůže získat všechno, to by bylo příliš jednoduché. VPN změní pouze to, jak vypadá tvé připojení na internetu – jako by přicházelo z VPN serveru místo z tvé skutečné IP.

Navíc, hry přes VPN bývají velmi pomalé, protože všechna data jsou šifrována a musí procházet přes VPN server. Přidává to latenci a může to způsobit zpoždění, které znemožní plynulé hraní.

VPN je dobré, pokud chceš skrýt svou skutečnou IP adresu nebo zabránit ISP ve sledování tvých aktivit, ale samo o sobě to nezabrání, aby tě někdo získal dalšími prostředky. Oproti tomu, jak už bylo řečeno, VPN ti zde pravděpodobně nepomůže a je to zbytečný výdaj.

Nepočetli od tvé IP. VPN ti s tím nepomůže. Myslím, že je v tvém herním jménu na sociálních sítích.

VPN neukrývá tyto informace. Tento člověk to nejspíš našel online jednoduše vyhledáváním, nebo tím, že má stejné uživatelské jméno na všech webech, nebo tím, že sdílel některé z těchto informací v chatu nebo jinde online. Podívej se na tento příspěvek o soukromí, jak je zvýšit a změň Reddit na jakoukoli jinou stránku, na které máš účet (včetně Redditu). Také se přihlas na všechny weby, kde máš účet, a většinu informací smaž.

Všechna VPN slouží pouze k tomu, že skrývají tvou polohu před weby (například Reddit zjistí moji IP a myslí si, že jsem v UK, i když nejsem).