Existují dobré Android aplikace pro připojení k VPN pouze při vzdálenosti od Wi-Fi doma?

Ahoj. Mám nastavený pi-hole na B+ a PiVPN. Funguje skvěle!

Nicméně nechci používat funkci “vždy zapnuté” VPN na svém telefonu Pixel 3 Android, protože to omezuje šířku pásma mého telefonu na limit mé domácí sítě (30 Mbps). Chtěl bych se připojit k VPN vždy, když budu pryč od domova… a to je vše. Vyzkoušel jsem to v Taskeru, ale bez úspěchu.

Udělal to někdo jiný? Díky!

Můžu mluvit o iOS aplikaci WireGuard: nelze přidat bílou listinu speciálního SSID. Můžeš použít: mobilní data, wlan nebo mobilní a wlan.
Funguje to docela dobře, i v mé domácí síti.

OpenVPN Client je nejlepší VPN aplikace, jakou jsem našel. Trochu drahá, ale stojí to za to, můžeš nakonfigurovat automatické připojení a je velmi spolehlivá.

https://marcstan.net/blog/2017/06/25/PiVPN-and-Pi-hole/

Toto je nejjednodušší nastavení, které jsem našel.

Použil jsem to a funguje to na jedničku.

S OpenVPN si mohu vybrat přímé WiFi nebo WiFi přes můj Raspberry, který mám doma.

Funguje skvěle.

Návrhujete mi použít Wireguard místo OpenVPN. To je dobrý nápad, ale rád bych věděl, jak to udělat konkrétně s OpenVPN, protože někteří moji méně technicky zdatní kamarádi již používají OpenVPN a zeptali se mě na totéž.

Umožňuje aplikace Wireguard whitelistovat specifické SSID nebo něco podobného?

To je jen pro řešení vzdálených hostname, které směrují na místní hostitele. Stále to omezuje šířku pásma. Každopádně můj Ubiquiti USG je nakonfigurováno pro hairpin NAT a rychlost je stále vázána na limity WAN.

Umožňuje to automatické připojení kromě případů, kdy jsem na specifických SSID?

To je to, co PiVPN nabízí.

Umožňuje aplikace Wireguard whitelistovat specifické SSID nebo něco podobného?

Pouze na iOS.

Ano! Je to velmi snadné nakonfigurovat

Moje stránka s automatickým připojením

Je to taky aplikace.

To je pravda pro místní zařízení, ale pro ostatní věci (například stahování nebo streamování videa) stále omezuje připojení na rychlost upstreamu.

Můj download je 1 Gb a upload 30 Mbps. Chci používat plnou rychlost stahování (nebo alespoň 250 Mbps, které moje telefon/tablety mají).

Funguje! Automaticky odpojuje VPN doma. Super!
Díky.

Skvěle, to jsem chtěl udělat. Koupím si to!

Ano, ale z toho, co vidím, žádná z aplikací OpenVPN neumí whitelistovat domácí wireless sítě a odpojovat je.

Skvělé! Používal jsem OpenVPN Connect na chvíli s Taskerem pro správu připojení/odpojení, ale změnili API a bylo to hrozné. Přesedlal jsem na OpenVPN Client a nikdy jsem toho nelitoval :slight_smile:

Jediné, co jsem si všiml, je, že moje připojení je mnohem pomalejší přes VPN — z Wi-Fi u souseda mám 13.2/6.62 Mbps přes VPN a 37.5/7.22 Mbps bez ní.

Moje domácí připojení je 1 Gbps/34 Mbps, takže byste měli dostat víc než 13.2 stahování při VPN, ne?

Nemělo by to zpomalit kromě možného zpětného zpoždění. Nejsem si jistý, proč byste měli mít horší rychlosti : x je váš VPN zařízení na WiFi nebo na drátě?

Mám 20/6 s VPN a 25/6 bez ní. Takže mám VPN zapnutou pořád, protože rozdíl není tak velký. Používám “openvpn for android” volně dostupnou z F-Droid. Asi jsem trochu upravil možnosti, například kompresi apod. Měli byste si ověřit, že používáte UDP.

Kabelové, samozřejmě. Rychlé MicroSD (třída 10) a model Raspberry Pi 3 B+. Mělo by to dosahovat slušných rychlostí.

Myslím, že používám výchozí MTU, šifrování a UDP, ale budu to muset zkontrolovat.