Ahoj. Mám nastavený pi-hole na B+ a PiVPN. Funguje skvěle!
Nicméně nechci používat funkci “vždy zapnuté” VPN na svém telefonu Pixel 3 Android, protože to omezuje šířku pásma mého telefonu na limit mé domácí sítě (30 Mbps). Chtěl bych se připojit k VPN vždy, když budu pryč od domova… a to je vše. Vyzkoušel jsem to v Taskeru, ale bez úspěchu.
Můžu mluvit o iOS aplikaci WireGuard: nelze přidat bílou listinu speciálního SSID. Můžeš použít: mobilní data, wlan nebo mobilní a wlan.
Funguje to docela dobře, i v mé domácí síti.
OpenVPN Client je nejlepší VPN aplikace, jakou jsem našel. Trochu drahá, ale stojí to za to, můžeš nakonfigurovat automatické připojení a je velmi spolehlivá.
Návrhujete mi použít Wireguard místo OpenVPN. To je dobrý nápad, ale rád bych věděl, jak to udělat konkrétně s OpenVPN, protože někteří moji méně technicky zdatní kamarádi již používají OpenVPN a zeptali se mě na totéž.
Umožňuje aplikace Wireguard whitelistovat specifické SSID nebo něco podobného?
To je jen pro řešení vzdálených hostname, které směrují na místní hostitele. Stále to omezuje šířku pásma. Každopádně můj Ubiquiti USG je nakonfigurováno pro hairpin NAT a rychlost je stále vázána na limity WAN.
Skvělé! Používal jsem OpenVPN Connect na chvíli s Taskerem pro správu připojení/odpojení, ale změnili API a bylo to hrozné. Přesedlal jsem na OpenVPN Client a nikdy jsem toho nelitoval
Nemělo by to zpomalit kromě možného zpětného zpoždění. Nejsem si jistý, proč byste měli mít horší rychlosti : x je váš VPN zařízení na WiFi nebo na drátě?
Mám 20/6 s VPN a 25/6 bez ní. Takže mám VPN zapnutou pořád, protože rozdíl není tak velký. Používám “openvpn for android” volně dostupnou z F-Droid. Asi jsem trochu upravil možnosti, například kompresi apod. Měli byste si ověřit, že používáte UDP.