Google mi vždy zobrazuje výsledky relevantní pro mou zemi, v mém jazyce, se všemi navrhovanými hledacími výrazy v mém jazyce, i když píšu anglicky.
Důvodem, proč píšu nejdříve v angličtině, je ten, že je moje země tak malá, že ani nemáme vlastní internet. Ne úplně alespoň. Není tam nic užitečného nebo relevantního v mém rodném jazyce.
Wikipedie v mém rodném jazyce je rovněž k ničemu, a přesto, když něco hledám v angličtině + Wikipedie, první výsledek je Wikipedie v mém jazyce a ostatní výsledky nejsou ani Wikipedie. Takže musím otevřít odkaz na Wikipedii v mém jazyce a pak ho přepnout do angličtiny. Je to hrozně nepohodlné. A bez ohledu na to, co zadám, výsledný odkaz je v mém rodném jazyce, i když hledám „anglickou Wikipedii“.
Nemluvím ani o YouTube, hlavní stránka je plná konspiračních teorií, dramatu bohatých lidí a fotek s výstřihy.
Je to naprosto hrozný uživatelský zážitek. A dříve to tak nebylo. Před pěti lety jsem bez problémů používal internet normálně, bez jakýchkoli obtíží. Ale to už není možné a je to jen horší.
Existuje způsob, jak nechat Google myslet, že jsem v USA nebo Kanadě, nebo někde takovém, aniž bych používal VPN? Každá bezplatná VPN způsobí, že Google bude myslet, že jsem robot, a musím každýkrát řešit captchu, když něco hledám. A neplatím za kvalitní VPN jen kvůli tomu.
Ani nepotřebuji nějak klamat Google nebo tak něco. Můžu mu jen říct, že mám být v anglicky mluvící zemi?