Existuje způsob, jak nechat Google myslet, že jsem v jiné zemi, aniž bych používal VPN?

Google mi vždy zobrazuje výsledky relevantní pro mou zemi, v mém jazyce, se všemi navrhovanými hledacími výrazy v mém jazyce, i když píšu anglicky.

Důvodem, proč píšu nejdříve v angličtině, je ten, že je moje země tak malá, že ani nemáme vlastní internet. Ne úplně alespoň. Není tam nic užitečného nebo relevantního v mém rodném jazyce.

Wikipedie v mém rodném jazyce je rovněž k ničemu, a přesto, když něco hledám v angličtině + Wikipedie, první výsledek je Wikipedie v mém jazyce a ostatní výsledky nejsou ani Wikipedie. Takže musím otevřít odkaz na Wikipedii v mém jazyce a pak ho přepnout do angličtiny. Je to hrozně nepohodlné. A bez ohledu na to, co zadám, výsledný odkaz je v mém rodném jazyce, i když hledám „anglickou Wikipedii“.

Nemluvím ani o YouTube, hlavní stránka je plná konspiračních teorií, dramatu bohatých lidí a fotek s výstřihy.

Je to naprosto hrozný uživatelský zážitek. A dříve to tak nebylo. Před pěti lety jsem bez problémů používal internet normálně, bez jakýchkoli obtíží. Ale to už není možné a je to jen horší.

Existuje způsob, jak nechat Google myslet, že jsem v USA nebo Kanadě, nebo někde takovém, aniž bych používal VPN? Každá bezplatná VPN způsobí, že Google bude myslet, že jsem robot, a musím každýkrát řešit captchu, když něco hledám. A neplatím za kvalitní VPN jen kvůli tomu.

Ani nepotřebuji nějak klamat Google nebo tak něco. Můžu mu jen říct, že mám být v anglicky mluvící zemi?

VPN bude jedinou možností. Vyhledávače používají vaši IP adresu k určení vaší polohy. Jediný způsob, jak se tomu vyhnout, je objevit se v jiné zemi přes VPN.

Může fungovat proxy server.

Rozdíl mezi proxy serverem a VPN:

Proxy server a VPN (Virtual Private Network) oba fungují jako prostředníci mezi vaším zařízením a internetem, ale fungují odlišně:

Proxy servery obsluhují pouze váš webový provoz pro konkrétní aplikace nebo webové stránky. Přesměrovávají váš provoz přes svůj vlastní server, maskují vaši IP adresu a polohu. Proxy servery se často používají k obejití geo-omezení, získání přístupu k blokovanému obsahu nebo ke zvýšení soukromí na určitých webech. Nicméně, nepoužívají šifrování dat, takže vaše online aktivity mohou být stále monitorovány vaším ISP a dalšími třetími stranami.

Na druhou stranu, VPN poskytuje komplexnější řešení tím, že šifruje veškerý váš internetový provoz a směruje ho přes vzdálený server. To nejen maskuje vaši IP adresu a polohu, ale také chrání vaše data před sledováním. VPN jsou ideální pro zabezpečení veřejných Wi-Fi připojení, zabránění sledování ISP a pro přístup k obsahu, který je v jejich regionu omezen. Nabízejí vyšší úroveň soukromí a bezpečnosti než proxy servery.

Stačí změnit nastavení Google a vyhledávacího pole…
Otevřete Google, přihlaste se, klikněte na nastavení vyhledávání někde.

Můžete změnit jazyk a zemi, ze které chcete výsledky.

Nebo místo toho použijte DuckDuckGo.

Ach, opravdu? Není někde na nějakém nastavení Google, abych mu řekl, že tyto výsledky nechci?

To zní jako špatná předvídavost.

:frowning:

Jsem z toho tak frustrovaný. Google dříve fungoval skvěle, proč ho dělali tak nepohodlný?

EDIT: Další otázka, promiňte, jestli jsem obtěžující. Máte nějaký vyhledávač, kde toto nastavení existuje?

Necroposting je tady :slight_smile:

Na Google můžete jít na Nástroje ➜ Pokročilé vyhledávání ➜ Region a vybrat jakoukoli zemi.

Na DuckDuckGo naopak máte omezený počet zemí v rozbalovacím seznamu.