Existuje způsob, jak by bylo možné portovat ExitLag na Arch? S komunitním úsilím

Existuje VPN služba na odstraňování lagů, kterou používám a která opravdu funguje, nazývá se ExitLag, pro lepší ping ve videohrách. Zajímal jsem se, jestli by šlo portovat na Arch Linux pro AUR.

Nejsem tak zkušení, ale zdá se, že to možná není možné, protože vydávají pouze programy pro Windows, pokud nebyla podniknuta snaha o reverzní inženýrství programu a vytvoření otevřeného zdroje.

https://www.exitlag.com/en/download

Většina VPN služeb se dá připojit přes networkmanager, takže bys to asi mohl připojit tam.

Trochu mrtvola, ale zkouším používat Mudfish, protože podporuje Linux: https://mudfish.net/

Jsem v Austrálii a dříve jsem používal ExitLag na Windows pro hraní Mortal Online 2, který má server ve Spojeném království v Londýně, bez VPN na hraní mám průměrně ~270ms s poměrně velkou ztrátou paketů a jitterem (ping někdy max kolem 300ms). Ještě jsem nevyzkoušel jejich službu, ale srovnáním pingování ping -i 0.005 51.89.234.64 bez VPN a pingování toho samého serveru (MO2) na jejich online nástroji se zdá, že by to mohlo snížit průměrnou-max variabilitu zhruba z 270-283ms na 268-268ms (neuvádějí vzorkovací rychlost nebo období) a pokud to bude fungovat podobně jako ExitLag, mělo by to snížit i ztrátu paketů. Po testování s jejich službou dám vědět o svých zkušenostech.

Už jsi problém vyřešil? Mám stejný problém, hry lagují na Windows (50 FPS). A na Linuxu 100 FPS. Ale bez ExitLag 200 ping a s 150.

Chápu, jak bych to mohl udělat?

Jsem jako ty, ale nejsem z Austrálie, mohli bychom si popovídat přes Discord? cutepoisonnn

Aktualizace: Po týdnu hraní na tom jsem zjistil, že je to docela spolehlivé, snížilo ping o 5-10 ms a méně ztráty paketů / jitteru, což vede k plynulejšímu hraní a méně rubberbandingu. Takže přibližně stejný výsledek jako ExitLag, jen s nativní podporou Linuxu. Jejich nativní GUI klienta se mi na systému OpenSUSE TW nepodařilo spustit kvůli chybějícím závislostem (pravděpodobně je postaven proti starší verzi knihovny), ale místní webové administrační rozhraní (mudrun-headless) funguje dobře, ačkoliv anglické překlady jsou trochu nedokonale.

Výsledky pingů na server MO2

ping -i 0.005 51.89.234.64

s Mudfish:

--- 51.89.234.64 statistiky pingu ---
6108 packetů přenesených, 6082 přijatých, ztráta paketů 0.425671%, čas 60094ms
RTT min/průměr/max/mdev = 261.172/261.889/268.999/0.402 ms, roura 29

bez Mudfish:

--- 51.89.234.64 statistiky pingu ---
6059 packetů přenesených, 6032 přijatých, ztráta paketů 0.445618%, čas 60381ms
RTT min/průměr/max/mdev = 268.574/269.252/272.110/0.248 ms, roura 28

Test bez Mudfish je možná lepším příkladem stability, občas ping vystoupí na 300 ms, ale s ExitLag nebo Mudfish se to moc nestává.

A vyřešil jsi to?, Jsem na tom stejně.

Pokud používáš Gnome nebo KDE, dá se to udělat přes nastavení.

U/Josmig20 a u/Eastern-Guarantee-93 našli dobré alternativy pro uživatele Linuxu, podrobnosti v mém jiném komentáři na tomto vlákně: https://www.reddit.com/r/archlinux/comments/wjyzmj/comment/lwvgrzy/