Hrál jsem s jedním chlapem ve hře a on mi řekl mou adresu, město, věk a školu. Z jeho profilu na Steamu jsem vyčetl, že je ve stejném městě jako já a je mi jen 14 let. Opravdu si nepřeji, aby se tohle stávalo znovu, protože je to trochu znepokojivé. Díky.
Tyto informace o tobě musí být někde veřejně dostupné, nebo je to někdo, koho znáš, a on tě jen trolluje.
VPN s tím nesouvisí.
Něco k tomu:
Nejprve zavolej policii (ne 911, ale hledej jejich ne-náležitostní číslo). Pokud má takové údaje o tobě, je zde vážné riziko pro tvou bezpečnost a bezpečnost tvé rodiny. Nech je, ať ti poradí, jak se chránit během vyšetřování.
Za druhé kontaktuj firmu, která provozuje online hru, protože může mít bezpečnostní problém. Ani tvá IP adresa by neměla být dostupná ostatním hráčům, a pokud ano, jsou ohroženi i ostatní. Tento stalker by měl mít přístup k více než jen tvé IP adrese; ta jen odhadem ukazuje, kde bydlíš, tvého ISP atd. Osobní údaje jako jméno a adresa jsou v záznamech firmy – bez dalšího zdroje je nelze zjistit.
Nakonec VPN pravděpodobně nepomůže, protože není možné, že to všechno získal jen z tvé IP adresy. VPN pouze změní vzhled odchozího provozu, takže to vypadá, že komunikace směřuje z VPN serveru, nikoliv z tvé skutečné IP.
Navíc, když jsem zkoušel multiplayer hry přes VPN, byla to tak pomalá odezva, že to bylo nepoužitelné. VPN šifruje veškerý tvůj provoz, posílá ho na VPN server, který ho dešifruje, a pak ho předává dále. To significantly přidává latenci a ztěžuje hraní her.
VPN je dobrá volba, když chceš skrýt svou IP nebo zabránit ISP v monitorování online, ale sama o sobě nestačí proti odhalení osobních údajů nebo proti dobrým stalkerům, kteří mají přístup k více informacím. Je to spíš zbytečný náklad, pokud chceš skutečně chránit svá data.
On tyhle informace nezískal z tvé IP adresy. VPN nepomůže. Myslím, že tvůj gamertag je na tvých sociálních sítích.
VPN nepokryje tyto informace. Ten člověk tyto údaje nejspíš našel online jednoduše vyhledáváním, nebo pokud používáš stejný uživatelský účet na různých webech či sdílíš tyto informace v chatu nebo jinde. Podívej se zde na tento příspěvek o ochraně soukromí a změň Reddit na jakýkoliv jiný web, kde máš účet. Také doporučuji se přihlásit a smazat téměř všechny své osobní údaje.
VPN pouze skrývá tvou polohu od webu (například Reddit z tvé IP odhaduje, že jsi momentálně v UK, i když nejsi).