Existuje funkční VPN na Linuxu?

Nedávno jsem přecházel z Windows na Linux (Ubuntu) a VPN, kterou běžně používám, nepodporuje Linux, takže jsem nemohl používat svůj notebook. Poradíte mi VPN?

Co vím, Astrill má verzi pro Linux, ale nikdy jsem ji nezkoušel.

Než odpovím, nepoužívej termín “linuxová verze”, je to vágní. Uveď, když máš Ubuntu.

Pak, která VPN to nepodporuje? Mnoho VPN nabízí OpenVPN, který funguje na Ubuntu.

A nakonec, já používám Astrill přímo na Ubuntu. Ale mohl bych také použít OpenVPN od Astrill.

EDIT - a malá poznámka, s Linuxem je třeba vědět, co děláte. Ale obvykle vše spustíte.

Mám řídící server runnující na Debianu. Na straně klienta by měl být nějaký, cokoliv co podporuje Shadowsocks, nebo V2Ray, pokud nemá Astrill klienta.

Už několik let používám Astrill na Linuxu, jak Ubuntu tak Fedora. Velmi solidní.

Myslím, že nejlepší je Private Internet Access, pořiď si roční plán, je to nejlevnější, ale počítá se to nejvíc dopředu.

Díky za opravu, jsem v tom nováček. Užíval jsem AoxVPN už rok, kontaktoval jsem zákaznickou podporu a analyzoval všechny soubory v .exe, ale nenašel jsem konfigurace OpenVPN.

Nikdy jsi nebyl v Číně, že?

Zeptej se jich, jestli podporují OpenVPN, a pokud ano, získej jejich klíče.

Podporují MacOS, což je podobné Linuxu… pokud máš zdrojový kód jejich nástroje, měl bys být schopen jej zkompilovat na Ubuntu.

Chtěl bych tam jednou navštívit.

Možná by nebylo dobré doporučovat VPN, které nefungují v Číně…