Tato otázka možná již byla položena, ale jsem zvědavý na názory lidí na ProtonVPN, které je zdarma. Proč by společnost investovala zdroje do jeho vytvoření a pak ho nabízela zdarma?
Určitě jste slyšeli přísloví: “pokud je něco zdarma, jste produkt.” Platí to i zde?
Proton VPN používá model podnikání freemium, takže uživatelé, kteří chtějí více funkcí nebo vyšší rychlost, se mohou upgradovat na placenou verzi, a tak udržíme podnikání udržitelným. Proton má také obchodní zákazníky, kteří stále platí, a to také dotuje bezplatné služby.
Nicméně, pokud jde o soukromí a bezpečnost, bezplatný plán Proton VPN nabízí stejné, co placené plány. Je to možné díky podpoře našich placených uživatelů, NE vašich dat.
Proč by společnost investovala zdroje do jeho vytvoření a pak ho nabízela zdarma?
Proto:
Naším cílem je zpřístupnit online bezpečnost a soukromí všem. Abychom tohoto cíle dosáhli, poskytujeme bezplatný VPN, aby si každý mohl bezpečně a soukromě přistupovat k internetu.
Najde se to i tady?
Ne. Placený uživatelé Proton umožňují nabízet službu zdarma.
Začínal jsem s bezplatným účtem, pravděpodobně většina začala s free, ale líbí se mi jejich služba a rozhodl jsem se přejít na placenou verzi. Podporuji společnost a podporuji i bezplatné účty, protože věřím v to.
Zkoušel jsem bezplatný plán na den a byl jsem tak spokojen s výkonem, že jsem se stal platícím zákazníkem, doufám, že to pomáhá lidem v omezených zemích přístup k informacím trochu usnadnit. I bezplatný plán byl dostatečně rychlý a neměl jsem výpadky a placený plán Proton VPN posouvá službu na vyšší úroveň co do dostupnosti serverů, rychlosti a spolehlivosti.
Pravděpodobně většina lidí s Proton VPN používá bezplatnou verzi. Někteří nakonec zakoupí prémiovou placenou verzi, a zbytek řekne příteli, jak je to skvělé, a ti pak buď koupí nebo řeknou příteli atd.
Plaťte VPN, které za reklamu vydávají jmění. Proton to nemusí dělat, protože to dělají uživatelé. Místo toho, aby utratili 100 000 dolarů za billboard nebo 50 000 dolarů na sponzoring YouTubera nebo 250 000 dolarů za “platit za hodnocení” web, peníze od placených uživatelů jdou na vylepšení produktu. A lepší produkt znamená víc doporučení.
Takže kromě poslání mise společnosti je to také chytrý obchodní model. Dobré pro Proton a dobré pro uživatele (ačkoliv špatné pro YouTubery).