Už se mi to stalo několikrát. změnil jsem hesla, zkontroloval aktivitu přihlášení… všechno, co by se mělo dělat… ale nedokážu pochopit, proč dostávám tuto zprávu. Pak mě napadlo, že by to mohlo být moje VPN. Může to tak být?
Ano, VPN může tento warning spustit.
Toto dostávám taky a nepoužívám VPN ani žádnou jinou aplikaci/stránku k přístupu na Instagram.
Nepoužívám VPN, ale stále dostávám tuto hloupou zprávu.
Fuj. Díky. Měl jsem tušení. Tak… znamená to, že Meta říká, že VPN nesmíme používat?
Z toho, co chápu z podmínek služby Meta, nemají konkrétní politiku “proti” používání VPN. Myslím si, že používání VPN je povoleno.
Zjistil jsem toto při googlení a kladení otázek různým AI modelům:
Podle politik Meta nemají konkrétní pravidlo proti používání Virtuálních Privátních Sítí (VPN) pro přístup na jejich stránky. Ve skutečnosti Meta uznává, že VPN mohou být užitečným nástrojem pro ochranu soukromí a bezpečnost uživatele.
Nicméně stojí za zmínku, že Meta může zablokovat provoz z VPN, o kterých se ví, že jsou spojena s zneužíváním nebo škodlivou činností, jako je spam nebo scrape. To je na ochranu integrity jejich služeb a prevenci škody na jejich uživatelích.
Je také důležité myslet na to, že používání VPN může ovlivnit vaše zážitky na stránkách Meta, protože některé funkce nebo vlastnosti nemusí fungovat tak, jak by měly při přístupu přes VPN.
Ačkoliv nepracují přímo pro Instagram a nemohu říct jistě, můj závěr z toho je, že VPN jsou povoleny, ale technicky problematické a pokud VPN používáte, měli byste počítat s určitými technickými překážkami, jako je varování, které vidíte.