Dostávám varování "podezříváme automatizované chování". Je to kvůli mému VPN?

Už se mi to několikrát stalo. Změnil jsem hesla, zkontroloval jsem svou aktivitu při přihlášení… všechno, co bych měl dělat… ale nemohu přijít na to, proč dostávám toto hlášení. Pak mě napadlo, že by to mohl být můj VPN. Může to tak být?

Ano, VPN by to mohl spustit.

Toto dostávám také a nepoužívám VPN ani mi žádná jiná aplikace/web neumožňuje přístup na Instagram.

Nepoužívám VPN, ale stále dostávám tuto hloupou zprávu.

Ach jo. Díky. Tušil jsem to. Takže… říká Meta, že VPN používat nemůžeme?

Podle mých informací z podmínek používání Meta nemá konkrétní politiku “proti” používání VPN. Myslím si, že používání VPN je povolené.

Zjistil jsem při googlování a pokládání otázek AI modelům:

Podle politiky Meta nemají žádnou konkrétní politiku proti používání virtuálních privátních sítí (VPN) k přístupu na jejich webové stránky. Ve skutečnosti Meta uznává, že VPN mohou být užitečným nástrojem pro ochranu soukromí a bezpečnosti uživatelů.

Nicméně, stojí za zmínku, že Meta může blokovat provoz z VPN, které jsou známy být spojeny s abusivní nebo škodlivou aktivitou, jako je spamování nebo scrapování. To je za účelem ochrany integrity jejich služeb a zabránění škodám jejich uživatelům.

Je také důležité mít na paměti, že používání VPN může ovlivnit vaše zkušenosti na webech Meta, protože některé funkce nebo možnosti nemusí fungovat správně při přístupu přes VPN.

I když nepracují pro Instagram a nemohu to potvrdit na 100 %, můj závěr na základě toho, co jsem zjistil, je, že VPN jsou povoleny, ale technicky problémové, a pokud VPN používáte, měli byste očekávat technické překážky, jako je právě to varování, které vidíte.

Hlavním problémem s používáním VPN je, že někdo jiný než vy mohl službu využít k zneužití určitého webu a tím pádem je zakázáno celé VPN a jeho IP pool.