Doporučení pro VPN

Ahoj, jsem nový na Redditu a hledám nějaká doporučení. Pracuji v malé inženýrské firmě a potřebuji spolehlivou VPN službu. Momentálně používáme LogMeIn Hamachi, ale máme problém s timeouty při stahování velkých souborů. Můžeme investovat mezi 2000 a 3000 dolary. Díky všem!

UPOZORNĚNÍ: Hledáme řešení VPN, ne VLAN. Omlouvám se za záměnu. Čtu o rozdílu na:

Když říkáte virtuální LAN, myslíte VPN.

Pokud hledáte hardwarové řešení, možná zkuste Peplink nebo podobný střední směrovač s dobrou podporou VPN. Pokud software, OpenVPN je dobré řešení. Zmínili jste potřebu přístupu k Windows serveru, můžete také zvážit oficiální MS řešení Remote Access. Záleží na tom, k čemu to potřebujete. Pokud jen přenosy souborů, bezpečné, doporučuji se podívat na SFTP nebo něco podobného, pokud je to výhradně pro přenos souborů, je to v dlouhodobém horizontu jednodušší na implementaci.

Pamatujte, že výkon VPN závisí na rychlosti vašeho uploadu na internetu. U obou stran. Moji klienti s 10 Mbps uploadem mají VPN skvěle. U těch na ADSL s 300 kbps už je to horší.

VLAN: Nemyslím si, že toto slovo znamená to, co si myslíte.

Promiňte, nejsem formálně školený v IT, mám strojírenské vzdělání. Jako malá firma musíme mít více funkcí. Myslím, že hledáme VPN (Virtual Private Network). Nejsem si jistý rozdílem mezi “Virtual LAN” a “VPN”. Možná by mi někdo mohl pomoci.

Máme několik Linux serverů a také Windows 2008 Server běžící software Enterprise PDM (od SolidWorks). Nevadí mi vzdálený přístup k Linux systémům, ale je pro nás kritické mít přístup k Enterprise serveru.

Původně jsme používali Hamachi, protože bylo velmi jednoduché na nastavení a pro uživatele snadné používat. Něco podobného by bylo skvělé, ale otevřeně zvažujeme všechny možnosti.

Díky Loracathandouis. Mám v RFQ kontaktovanou Peplink, uvidíme, co nám nabídnou. Zkoumám OpenVPN.

Potřebujeme dělat více než jen sdílení souborů. Náš software Enterprise PDM potřebuje několik otevřených portů, aby mohl fungovat. Je to velmi citlivé a nebaví ho, pokud není přímo na LAN nebo ne a není podveden, že je.

VLAN umožňuje mít více podsítí na stejné ethernetové lince. Směrovač a přepínače pak řídí, která síť kam patří. Toto je základ. VPN vám umožní připojit se k interní firemní síti zvenku. Umožňuje uživateli “být” v kanceláři, i když je na druhém konci světa. Loracathandouis to velmi dobře pokryl a záleží na tom, co potřebujete. Pokud je potřeba pouze přístup k souborům, může stačit ftp nebo sdílení souborů, RDP pro vzdálený přístup k počítačům občas, a VPN pokud potřebujete, aby uživatelé měli lokální přístup odkudkoli.

pfsense má openvpn a pěkné webové rozhraní pro konfiguraci, stačí, aby běžel na nějakém zařízení.

Skvělá doporučení. Snažím se podporovat open source co nejvíce. Vypadá to poměrně jednoduše a levně.