Žiji v Kanadě a Netflix nedávno zavedl omezení sdílení hesel. To mi dává dvě možnosti: Zrušit nebo najít způsob, jak se s tím vypořádat. Myslím, že koupě druhého routeru, který bude sloužit výlučně jako OpenVPN server, by měla na chvíli stačit.
Jaké jsou nejlevnější routery, které lze flashnout s DD-WRT?
Jako Kanaďan také cítím vaši bolest. Koupil jsem AC5300 na eBay s vypálenou bezdrátovou kartou. Drátová síť funguje správně a má vestavěný ovpn server.
Potřebuje to být speciálně DD-WRT? GL-Inet routery jsou docela dobré a mají předinstalovaný OpenWRT. Rozhraní LUCI lze na nich nainstalovat a fungují podobně jako DD-WRT (ano, běží na OpenVPN).
Abych se mohl připojit vzdáleně k „primární adrese“ na Netflixovém účtu. Netflix v Kanadě kontroluje vaši externí IP a polohu a validuje zařízení, která se odtud připojují. Pokud se připojíte z jiné lokality, je to zablokováno.
Netflix zřejmě omezuje přístup k účtu pouze na jednu veřejnou IP adresu. Myslím, že tady je myšlenka na ověření vzdáleného zařízení Netflixu přes stejnou IP jako je oprávněná síť.
Stačí koupit Asus u68 a nainstalovat DD-WRT, který spustí Wireguard, a můžeš jet. Mám připojení 50-10 od Bell a přes Wireguard dosahuji 48 a 10. Systém má velmi nízké zatížení.
Správně, proč tedy potřebujete OpenVPN server, který by vystavil vaši současnou kanadskou IP jako IP, na kterou se ostatní uživatelé připojují?
Klient OpenVPN by umožnil vašemu routeru připojit se k komerčnímu VPN serveru a převzít jejich IP na lokalitě, která vám umožní sledovat to, co chcete.
Upravení: Ach, už to chápu, není to otázka geolokace, jde o to, že používáte zařízení mimo vaši domácnost a chcete, aby bylo na stejné síti jako vaše primární. Pokračujte.
Podívejte se na jejich AX-1800, nebo pokud preferujete více přenosný model.
Existují i lehčí verze jako Beryl atd. Občas jsou v nabídce na prodej od výrobce nebo na Amazonu.
Počáteční rozhraní je jednodušší WebUI, ale pokud přejdete do pokročilých nastavení, lze nainstalovat Luci, která umožňuje přístup k pokročilejším funkcím (VLAN, bridging, další AP atd). Základní WebUI má sekci pro běžné VPN a umí udělat kill switch, pokud si to dobře vzpomínám.
Nepoužívám OP, ale myslím, že to, co chce udělat, je toto:
Má předplatné Netflix, které mu umožňuje používat Netflix z určité IP adresy s jeho vlastním účtem Netflix. tj. může používat Netflix pouze s kombinací své vlastní IP a účtu.
říkejme tomu například, že má rodinu, která chce používat jeho Netflix někde jinde. Není to již možné. Protože IP adresa je jiná.
… Pokud by se mohli VPN vrátit do jeho domácnosti, což by jim umožnilo také převzít jeho IP adresu.
V takovém případě by potřeboval VPN server, na který by se jeho rodina mohla připojit.
Toto. Ani to nemusí podporovat vysokou šířku pásma, protože jakmile je spojení navázáno, věřím, že zařízení nebude muset znovu přistupovat k Netflixu z domácí sítě po dobu 30 dnů. Takže jednou za měsíc se připojí k VPN, aby splnilo ověření zařízení na Netflixu, a poté odpojí.
Pro zábavu jsem dnes použil TP Link Archer C9, který jsem vytřídil a nastavil v režimu opakovače a přidal Proton VPN. Funguje skvěle.
Také jsem vytřídil Netgear R7000 a Asus RT-AC66U, u kterých předpokládám, že budou fungovat stejně dobře pro jednoduchý VPN přístup, jaký chcete.
Nemyslím to s pohrdáním, ale pro vaše účely bych doporučil jakýkoli dvoubandový router AC/WiFi5. Nastavte jej do režimu opakovače, použijte jednu anténu jako zpětnou linku a druhou jako přístupový bod.
Vypadá to, že některé z těchto přímo vyndaných zařízení lze koupit na Facebook Marketplace za zhruba 30 USD.