Dobré místa na internetové připojení?

Chystám se na několik týdnů pracovat na dálku v Medellínu. Ještě jsem nezarezervoval ubytování, ale zkušenosti s hotely v USA jsou takové, že i hotely s 4- a 5 hvězdičkami mohou mít občasné problémy s připojením k internetu (a opravdu se to často stává), a mám obavy, že to bude stejné i v Kolumbii, takže bych rád nějaké záložní možnosti.

Je běžné pracovat v kavárnách a knihovnách nebo na jiných veřejných místech? Hledám doporučení. Pokud se mi nepodaří získat stabilní přístup k internetu, budu muset svou cestu zkrátit a vrátit se do USA.

Nekopíruji žádné velké soubory, ale připojuji se přes VPN a vzdáleně se přihlašuji na servery, takže nesnesu žádné výpadky.

Spousta lidí pracuje v kavárnách a rozhodně jsou k tomu i skvělé možnosti s spolehlivým internetem. Nechtěl bych ale nosit drahý notebook v tašce a určitě si zálohuji důležité soubory na cloud. Krádeže se tady dějí, ale pokud budeš chytrý a budeš dávat pozor, nemělo by tě to odradit od návštěvy města.

Existuje spousta coworkingových prostor! Jsou tu více WeWork míst i menší vyhrazené coworkingové zóny a lidé často pracují v kavárnách.

Měl jsem celkem dobrou zkušenost s internetem v airbnb a hotelech, kde jsem zatím bydlíval. To bylo ve čtyřech různých airbnb a hotelu poblíž Santa Fe mall a měl jsem jen jeden problém s internetem. Museli mě přemístit do jiného bytu kvůli špatnému signálu Wi-Fi, ale po změně vše fungovalo skvěle.

Pokud použiješ airbnb, doporučuji se ozvat hostiteli a zjistit, jak je na tom Wi-Fi, ale většinou to stačí, pokud nepotřebuješ hodně dat. Používám VPN (Nord) a žádné problémy jsem nezaznamenal.

Zůstaňte v hotelu Click Clack

Strávil jsem tři měsíce a denně měl Zoom a práce online, takže internet byl klíčový. Bydlel jsem v hotelu Go Living & Suites. Většina pokojů má 200 Mbps. Je zde kavárna uvnitř a je blízko všech nákupních center. Nachází se v Poblado. Hodně štěstí!

El Tesoro má velmi dobré coworkingové prostory, které jsou zdarma a mají slušný internet. Volají se nómadas. Přijdeš tam a zeptáš se v kavárnách vedle prostoru na heslo. Kup si kávu, je bezpečné pracovat uvnitř a máš úžasný výhled na město.

Nejspolehlivější způsob, jak mít internet, je si koupit datový plán a používat telefon jako hotspot; to dělám už měsíce a je to lepší než hledat dobré Wi-Fi. Nikdy nevíš, kdy najdeš dokonalou kavárnu s hroznou rychlostí.

Koupil jsem SIM kartu Claro a když si koupím datový plán přes aplikaci, zdvojnásobí mi data. Obvykle si vyberu plán za 30 000 pesos s 12 GB (dvojnásobek na 24) a má rychlost 4G, což je víc než dost na všechny moje Zoom schůzky s YouTube na pozadí a prohlížení.

Máš pravdu, že většina hotelů a AirBnB má pomalé připojení. I když možná stačí na prohlížení, pokud chceš dělat hovory nebo videokonference, často to nestačí. A navíc se to může odpojovat při dešti.

Nemám mnoho zkušeností s místy ke práci v Poblado, ale v Laureles bych doporučil několik míst. Jsou tam dva novější místnosti s vysokorychlostním internetem, apartmány na pronájem a coworkingové prostory i na AirBnB. Factory Lofts a Loft 43, oba blízko La 70 v Laureles.

Pro jednodušší výběr coworkingových míst mám rád Semilla Cafe a Ivy Coworking, obě poblíž Primer Parque de Laureles. Obě stojí pár korun denně. Ivy měla upozornění, že jsou plní do prosince, ale já teď pracuji v Semilla a je tam ještě volno.

Rozumím, díky! Slyšel jsem o těch krádežích, ale myslel jsem, že se to stává jen v podezřelých oblastech. Pokud půjdu do známé bezpečné oblasti s notebookem na zádech, je velmi nepravděpodobné, že se mi pokusí někdo přepadnout za bílého dne, že?