Další příspěvek o VPN (Omlouvám se)

Ahoj, nejdříve chci říct, že jsem četl velké množství příspěvků o tomto tématu, ale čím víc čtu, tím je pro mě těžší rozhodnout se o nejlepší možnosti. 3 z nás cestují do Číny na 3 týdny a hledáme nejlepší řešení. Četli jsme na Redditu různé odpovědi na nejlepší volbu: eSims, VPN, místní SIM karty. Myšlenka je koupit si místní SIM nejlépe na letišti, abychom mohli používat WeChat. Poté bychom rádi mohli používat mobil pro Instagram, WhatsApp atd., takže jsme se podívali na VPN jako letsVPN, Astrill a další. Zkoušeli jsme také Nomad eSim, abychom mohli používat internet bez problémů. Ale kterou si vybrat?

Je dobrý nápad si pořídit VPN a pak koupit 3 místní SIM karty? Nebo je lepší aktivovat VPN před příjezdem do Číny?

Jaká je podle vás ideální konfigurace?

Použil jsem Mullvad VPN. Všechno kromě TikToku fungovalo. Mobil jsem chatoval s někým v Číně na Nihao Mobile. Koupil jsem si SIM od nich. Poslali mi ji do hotelu. Jakmile jsem byl v hotelu, vložil jsem SIM kartu. Zaregistroval jsem se a druhý den ráno jsem mohl surfovat jako obvykle.
Mají registraci před 18:00. Pokud po 18:00, bude aktivováno následující den.
Tohle fungovalo i u mě. Mohl jsem i tak nahrávat TikToks. Jen je nemohu publikovat. (Nebo označit lokaci..)

Momentálně cestuji po Číně. Toto používám:

VPN - LetsVPN a Mullvad (jako záloha). Oba jsou skvělé. Většinou používám LetsVPN a bez problémů přistupuji na Instagram, Google atd. a dokonce i TikTok, žádný problém. Video hovor na WhatsApp taky.

eSIM - Nomad. Výborné. Zapínám hned po příletu do PEK. Můžu rovnou přistupovat na Google atd.

Místní SIM - China Unicom. Vybral jsem si na letišti. A ano, je to trochu drahé, ale nemusím nikam spěchat hledat mobilní obchod ve městě. Bez stresu. Mít místní číslo mi výrazně usnadňuje cestování, zvlášť když objednávám jídlo, nakupuji online nebo si kupuju lístky na atrakce přes WeChat. Nemluvím mandarinsky, ale tyto věci mohu dělat sám. Všechno chce mobilní číslo.

Používám toto složení a zatím nemám žádný problém.

V hotelu - VPN + Wi-Fi nebo místní SIM + VPN. Ať už to je rychlejší.

eSIM - když chci šetřit data na čínské číslo. Doposud jsem ji moc nevyužíval.

Video hovory na WhatsApp - eSIM nebo místní SIM/wifi + VPN. Obě varianty ve špičkové kvalitě.

Doufám, že to pomůže, ptejte se mě. Vím, jaké je to cítit nejistotu, a byl jsem na tvém místě před pár týdny. Teď si užívám cestování po Číně bez pocitu ztráty spojení s rodinou doma i s okolním světem.

Doporučuji si před příjezdem nastavit jak WeChat, tak VPN (pokud nevyberete eSIM). Také nastavte Alipay a přidejte své kreditní karty do obou. S Alipay můžete platit veřejnou dopravu.

Pokud nemáte jasný důvod pro použití místních SIM karet, není to podle mého názoru nutné.

Pokud jenom navštěvujete, osobně bych vynechal VPN a místní sim a šel s eSIM. Pokud chcete ušetřit náklady, můžete si pořídit pouze jedno eSIM a sdílet ho přes Wi-Fi hotspot na jednom telefonu.

Momentálně v Číně používám Shadowrocket doporučenou v obchodě s telefonem v Šanghaji. Zdá se, že to funguje docela dobře, potřebuji místní SIM.

Používám monoproxy VPN. Méně než 3$ měsíčně. Důvěryhodný pro americké firmy pracující v pevninské Číně. Funguje na Windows/MacOS/iOS/Android.

Osobně bych preferoval místní SIM a VPN, protože to dává více dat za relativně málo peněz (opět hotspot). Mám 30 GB za 300 jüanů na letišti. S VPN můžete používat i místní Wi-Fi. S místní SIM, pokud hotspotujete internet na notebook, budete také potřebovat VPN, pokud se chcete připojit k něčemu jako Google.

Nainstaloval jsem Let’s VPN předem a už jsem si zaplatil na týden v Číně.

Použil jsem eSIM 3HK, 30 GB za 199 hkd. Funguje skvěle a je rychlá, protože tunel eSIM míří přímo do HK, ne do Ameriky nebo Evropy u jiných eSIM společností.

Koupil jsem eSIM ve své zemi (Singapur) před odjezdem. Fungovalo to naprosto perfektně.

Pokud to pomůže, jedu příští týden do Číny a dělal jsem podobné (zmatečné) čtení. Nakonec jsem zvolil Mullvad a LetsVPN, budu používat oba. Také si koupím SIM kartu, ale není to nutné.

Toto jsem se ptal před několika měsíci.

Získejte SIM kartu z Číny. Všechny vaše oblíbené weby a aplikace budou stále dostupné v Číně pomocí SIM karty zakoupené mimo Čínu. Použil jsem jednu zakoupenou v Hong Kongu.

O VPN, jiný uživatel Redditu, který pracuje v IT, řekl, že VPN není potřeba. Vaše SIM karta to zařídí. Webové stránky bank a finančních institucí jsou plně šifrovány a zabezpečeny.

https://www.reddit.com/r/AskACanadian/s/UYS2dywnGm