Co je hlavní kód a jak ho používám?
Pokud hledáte romy: Přejděte na odkaz v https://www.reddit.com/r/Roms/comments/m59zx3/roms_megathread_40_html_edition_2021/
Můžete se pohybovat kliknutím na různé záložky pro každou společnost.
Když kliknete na odkaz na Github, první odkaz, na který narazíte, bude záložka Domů, ta vysvětluje, jak používat Megathread.
Existuje pět záložek, které přímo odkazují na sbírky podle konzole a vydavatele, ty zahrnují Nintendo, Sony, Microsoft, Sega a PC.
Jsou zde také záložky pro populární hry a retro hry, přičemž retro hry jsou definovány jako starší než Gamecube a DS.
Jsem robot a tuto akci provedl automaticky. Pokud máte jakékoli otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subreddit.
Chápu to tak, že když zadávám cheatové kódy od GameGenie nebo Gameshark, hlavní kód je nutný k “aktivaci” režimu cheatování, vlastně.
Takže potřebujete hlavní kód, aby fungoval samotný kód.
sv_cheats 1, ale pro konzole
Kniha, tohle mě dělá starým.
V podstatě je hlavní kód kód, který dočasně vkládá data do romu, což umožňuje spustit kódy, ale pokud používáte emulátor, pravděpodobně nemusíte kód vkládat.
Obecně vzato je to pravděpodobně nějaký zásah, který obejde bezpečnostní opatření, jež by bránila hře v běhu.
Většina programů nemá ráda vně modifikace, hlavní kód řeší primární test selhání, aby se okamžitě nezhroutil. Pravděpodobně nejjednodušší implementací je nahrazení hash kontroly, aby vždy vyhodnotila jako pravdivé, existuje několik způsobů, jak to udělat, a neznamená to, že ostatní kódy nebudou interagovat a způsobit poškození hry, ale je to základní výchozí bod.
Hlavní kód je k zajištění používání vašich cheatů. Jako kód oblasti pro telefonní číslo.
To vypadá jako kód Game Genie nebo něco podobného.
Hlavní kód je Password123, nezapomeňte na velké P.
Používáte ho, abyste mohli používat ostatní kódy.
Takže moje otázka (jsem v tom velmi nový) je, musel bych vlastně přidat hlavní kód ke svému cheatovu při zadávání, například
—hlavníkód zde—
—cheat zde—
Přál bych si vědět technicky přesnější důvod než tohle. Například, má hra kód určený k detekci cheatovacích zařízení, což hru crashuje nebo činí nehratelnou/neporazitelnou? Zasahuje hlavní kód do té části programu nebo ji zamíchává?
Všiml jsem si, že u některých emulatorů a u určitých her není hlavní kód nutný. Viděl jsem informaci, že když jsem zadal hlavní kód pro Metroid Prime na svém emulátoru Dolphin, kódy, které jsem zadal bez hlavního kódu, fungovaly. Zřejmě ne všechny hry potřebují hlavní kód.
Člověče, dřív to bylo nutné, když jste se pokoušeli použít NES Game Genie a hra vyžadovala dvouřádkový hlavní kód, zůstával pouze jeden řádek pro skutečný cheat.
Nemám zkušenosti s kódovacím, a jen tak odhadují, ale pokud bych to měl hádat, hlavní kód určuje, na který řádek v celkovém kódu hry vložit cheat. Musel by být přidán na konkrétní řádek, aby ovlivnil prvky, které se snaží změnit.
To je moje nejlepší nevyučená domněnka.
Pak jsem googlil a říká se, “Hlavní kód mění podmínku srovnání, aby se zabránilo původnímu příkazu, který zablokuje spuštění programu.”
Takže když systém načítá tato data, hlavní kód říká systému, aby ignoroval to, co se v kódu hry říká, a místo toho načetl uživatelská data.
Druhý edit: Myslím, že jsem byl blízko, a budu se tím chlubit své ženě.
Emulace může fungovat s více pamětí a více integrovanými referenčními body. Herní části pracují jinak než uvnitř paměti a hardwarových omezení v reálném čase. Dolphin je své vlastní monstrum. Nejsem to zkoušel, ale s vhodným softwarem pro herní engine si myslím, že to jde. Mám za to, že s Dolphinem lze vkládat stíny nebo upravená data v reálném čase. Emulátory si opravdu zaslouží víc uznání od herního světa… Emulace se stala tak velkou věcí v hraní her a nabízí nespočet možností.
budu se chlubit tímto své ženě
Power move a hodně štěstí, člověče
Velmi blízko, ne-li přesně v některých aspektech. Ano, v podstatě jde o hashovaná paměťová registra, která jsou přiřazena k určité instrukci v rámci hry. Hlavní je série záložek paměťových registrů. Otevírá dveře k kódu, který používáte, a zároveň přiděluje správnou paměť, aby hra mohla pokračovat v běhu. Ve většině případů, pokud hlavní chybí a je vložen kód, hra se zápisově chráněná a vidí, že data v kódu neodpovídají registrované velikosti, a ignoruje je. U některých her malá změna bitu může způsobit bug nebo pád hry. Hlavní kódy jsou jak hlídači, tak hodnotové měřítko.
Většina her v dnešní době, pokud mají “kódy”, je výrobcové úmyslně vložili například jako easter egg nebo jako alternativní herní režimy. Nebo jsou kódy součástí patchů nebo modů. Hry se staly o něco složitější.
Stále však lze použít stejnou metodu “podvádění” i dnes, ale hry jsou tak velké s tolika proměnnými, že určitá řetězce nebo “hash” by byly obrovské pro to, aby hra věděla, kam změnit proměnné pro požadovaný efekt.
Hlavní kód je jako MapQuestová navigace k nejlepšímu umístění pro požadovanou změnu v instrukcích běhu, pro specifické proměnné, na místě, které povolí spuštění programu. Cheat kódy jsou hacky, a hlavní kódy jsou vstupní body.. ano, to poslední lépe vysvětluje.
Pokud jste někdy upravoval kód nebo měnil herní uložené stavy… všechno se odvíjí od správy paměti a vkládání upraveného kódu na specifické části paměti. Bez přetečení nebo umístění bitu mimo čitelný uživatelský prostor.
Oni upravili paměť, ne soubory. Ne všechny hry je mají, navíc.