CloudFlare Warp VPN pro SteamDeck pro vás (aktualizováno 26.10.22)

Zjistil jsem, že i když Cloudflare Warp není “Opravdové” VPN, stále funguje k obejití Wi-Fi omezení, na která narážím běžně, a brání zařízení Steam Deck (a všech ostatních zařízení, která vlastním) připojit se ke Steamu (a dalším službám/webům).

Nejprve zde uvádím několik důležitých upozornění:

1. Nejsem nijak zodpovědný za to, co se stane s vaším Steam Deckem, pokud budete postupovat podle těchto instrukcí.
  2. Pokud neznáte Linux nebo co VPN dělá… opravdu byste s tím neměli hrabat. Zadávání příkazů v terminálu bez rozmyslu může poškodit nebo dokonce zablokovat váš Steam Deck.
  3. Cloudflare není OPRAVDOVÉ VPN a úplně nešifruje váš webový provoz ani nezakrývá vaši IP adresu. Na soukromí se na něj nespoléhejte. Používám jej výhradně pro obejití Wi-Fi omezení pro služby Steamu. Navíc je to bezplatná služba, a žádná bezplatná VPN by se neměla důvěřovat, pokud jde o soukromí nebo anonymitu.
  4. Cloudflare Warp může zpomalit vaše připojení k internetu na Steam Decku, když je připojen. To je normální.
  5. Metoda, kterou vám chystám ukázat, bude fungovat pouze přes Konsole. Není zde žádná grafická rozhraní. To znamená, že budete muset používat příkazy v terminálu k zapnutí a vypnutí služby. (Existuje však automatický příkaz pro připojení, který lze spustit, a já jej na závěr průvodce přiložím.)

Pokud jste si všechno přečetli a zvážili všechna upozornění, zde jsou pokyny, jak postupovat dál.

Nejdříve je třeba nastavit heslo, jinak to možná nebude fungovat. Pokud už jste to udělali, přeskočte první krok.

V Terminálu zadejte následující: passwd

Zadejte heslo, na které nezapomenete. Hotovo.

Nyní zadejte jednotlivé příkazy postupně:

sudo steamos-readonly disable

sudo pacman-key --init

sudo pacman-key --populate archlinux

sudo pacman-key --refresh-keys

sudo pacman -Syu

sudo pacman -S base-devel

yay -S cloudflare-warp-bin

sudo systemctl start warp-svc

warp-cli register

warp-cli connect

warp-cli set-mode warp+doh

A teď byste už měli být připojeni. Otestujte to zadáním příkazu:

curl https://www.cloudflare.com/cdn-cgi/trace/

a ověřte, že na spodku seznamu je uvedeno Warp=on.

Jste oficiálně hotovi, ale zde je několik dodatečných příkazů, které můžete využít, pokud je budete potřebovat:

warp-cli enable-always-on pro automatické zapnutí Warp

warp-cli disable-always-on pro vypnutí výše uvedené funkce

warp-cli disconnect k odpojení

warp-cli --help pro další příkazy

Opět upozorňuji, že nenesu žádnou zodpovědnost za to, co s těmito informacemi uděláte. Fungovalo to mně, a pokud to provedete správně, bude to fungovat i pro vás. Přeji vám hodně štěstí. Hrať se!

Miluji nacházení takovýchto příspěvků, i když jsou staré měsíce, stále to funguje skvěle! Absolutně jsem nevěděl, že rootfs na decku je ve výchozím nastavení pouze pro čtení!

Ještě lepší je, že protože používám Cloudflare i na svém desktopu, vytvořil jsem pěkný skript v Bash, který může přepínat VPN přímo z počítače. Zanechám ho níže.

#!/bin/bash

Vyžádej od uživatele volbu

echo "Vyberte možnost:"

echo "1) Zapnout"

echo "2) Vypnout"

echo "3) Zkontrolovat stav"

read -p "Zadejte svou volbu (1-3): " choice

Zapnout nebo vypnout připojení podle volby uživatele

if [[ "$choice" == "1" ]]

then

warp-cli connect

warp-cli set-mode warp+doh