Client 1 a Client 2 znamenají dvě samostatné VPN?

Ahoj všichni.

Mám WiFi router Nighthawk R7000 s firmware “Tomato Firmware 1.28.0000 -3.3-138 K26ARM USB AIO-64K.” a mám také poskytovatele VPN, takže všechna mé síťová zařízení připojená k internetu to dělají právě přes tento router a mého poskytovatele VPN. Všechno funguje dobře a neměl jsem žádné problémy.

Avšak v tuto chvíli chci přidat VoIP. Zaregistroval jsem se u poskytovatele VoIP a mám jejich zařízení, Linksys SPA102. Funguje to dobře, pokud používám buď svou skutečnou IP adresu (což není moje volba) nebo pokud se trvale připojuji přes zhruba stejnou VPN lokalitu (na základě geografické polohy, nikoli adresy (rozsahu)). Pro mé účely je použití stejné VPN lokality (jak její určuje můj VoIP poskytovatel) méně než ideální. Mohu to samozřejmě udělat, ale je to nesmírně nepohodlné.

Při koukání na záložku VPN | OpenVPN Client na stránkách AdvancedTomato jsem si všiml znovu záložek “Client 1” a “Client 2”. Takže jak je Tomato aktuálně nakonfigurováno, používám “VPN Client #1” pro veškerý můj internetový provoz. (Znovu poznamenávám, že veškerý můj internetový provoz je směrován přes VPN.) “VPN Client #2” momentálně nepoužívám.

Ale začal jsem přemýšlet, jestli bych mohl použít “VPN Client #2” k připojení mé VoIP služby, samozřejmě přes Linksys SPA102, ke jedné VPN lokalitě, a zároveň běžel s mým “VPN Client #1”, který směruje veškerý zbytek internetového provozu přes jinou VPN lokalitu.

Takže, hlavní otázka je: mít jedno zařízení trvale připojené k VPN Serveru A současně s druhým zařízením, které se trvale připojuje k VPN Serveru B.

Dává to smysl? Je to možné?

Děkuji.

Ano, můžete. Nicméně možná budete chtít přehodnotit tunelování hlasového provozu přes VPN. Pravděpodobně to nebude nejvyšší kvalita.

UPRAVA: Pravděpodobně budete chtít prohlédnout routovací politiky v sekci klienta VPN, abyste definovali, kam co patří. Možná také budete chtít zvážit nějaké skripty pro