BYON znamená ‘Be Your Own Network’ (Buďte svým vlastním sítí), i když si nejsem jistý, že je tento zkratka široce uznávaná.
Plánuji integrovat Tailscale, soukromou VPN, do nástroje. Tato integrace umožní přístup ke obsahu tabletu i tehdy, když tablet není připojen ke stejné síti jako prohlížeč.
Proč je to skvělé a proč tuto funkci potřebuji? Protože to usnadňuje nastavení reverzního proxy, což zpřístupňuje obsah přes internet, zejména pro zařízení, která často mění sítě, používají tethering apod.
Reverzní proxy může spravovat autentifikaci (například pomocí Google Sign-On) a certifikaci TLS prostřednictvím Let’s Encrypt.
Zajímavé, že? Napíšu o tom článek.
Ze zvědavosti: máte zájem o tuto funkci?
Je to vaše software a můžete s ním dělat, co chcete. Ale kdyby to bylo na mně, nedělal bych to, protože software by měl být složitelný a tento obecný přístup by se ztratil, pokud byste dával přednost jednomu specifickému nástroji pro konkrétní použití.
Jak to vidím, neexistuje žádný skutečný důvod pro integraci obecné VPN do obecného vzdáleného prohlížeče. Tyto fungují nejlépe jako dva oddělené programy, takže pokud chce uživatel propojit svůj tablet s VPN, nebo reverzní SSH tunel, nebo cokoli jiného, mělo by být na něm, aby rozhodl, co použije a jak. Mělo by být na vzdálené zobrazovací aplikaci, aby se připojila k obecnému síťovému socketu a nic víc, aby uživatel mohl pak určit, kam dál půjde.
Děkuji vám za váš komentář.
Souhlasím s tím, co jste řekl: praktická unixová filozofie: nástroj dělá jednu věc správně.
Na začátku jsem chtěl spustit samostatnou instanci Tailscale, ale jádro remarkable nepodporuje tunelování.
Proto jsem se rozhodl integrovat balíček tsnet do nástroje.
Hlavní cíl zůstává stejný, jde jen o to mít možnost přístupu ke streamu odkudkoli, a zároveň to dělat snadno.
Nepoužil jsem to, děkuji.
Myšlenka je stejná: používá uživatelskou VPN; já jsem to pouze začlenil do nástroje.
Nepřipojuji zařízení do VPN, pouze zpřístupňuji streamovací službu