Chrome Dev 69.0.3486.0

Chrome Dev 69.0.3486.0

Zklamání, že v této verzi stále není opravená chyba sítě, kdy VPN připojení není rozšířeno do kontejneru (https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=834585#c10). To je jediný problém, který mi brání používat Pixelbook jako primární notebook :frowning:

Opět funguje prodloužení k externímu HDMI monitoru… Už se nebudu potýkat s vybledlým displejem!

Terminalová aplikace nyní má možnost Vypnout Linux, ale pouze když na ni kliknete pravým tlačítkem v zásuvce.

Zdá se, že vypíná terminálový VM, protože jsem nemohl použít vsh termina poté, co jsem ho spustil… tedy v podstatě vmc stop termina

Tato změna by mohla být pro mnoho… nyní je *.linux.test bezpečná doména pro Chrome OS.

lxc & lxd jsou nyní aktualizovány na verzi 3.0

(termina) chronos@localhost ~ $ lxc --version
3.0.0
(termina) chronos@localhost ~ $ lxd --version
3.0.0

Název uvádí vývojový kanál, ale příspěvek říká beta kanál :joy: na stránce chromereleases myslím.

Ach, koukám, že teď úplně žádné linuxové aplikace se mi neotevřou, včetně terminálu. Super.

Uprava: Další restart to také vyřešil. Všiml jsem si, že při prvním otevření terminálu to hlásilo chybu a rychle se zavřelo (příliš rychle na to, abych viděl celý chybový hlášení). Po opětovném otevření funguje a všechny moje Linuxové aplikace také.

Jedna dobrá věc na aktualizaci je, že už nemusím deaktivovat blink-heap-incremental-marking.

Hmmm, také jsem obdržel aktualizaci firmwaru s poslední aktualizací CrOS -

-       Verze OS : Linux 4.4.138-14447-g7e90a0e25e5e
 -       Verze jádra: 4.4.138-14447-g7e90a0e25e5e
 -       Kořen CROS: ROOT-B (/dev/mmcblk0p5)
 -       Verze OS: 10820.0.0
 -       Verze prohlížeče: Google Chrome 69.0.3473.0
 -       Verze ARC: 4861648
 -       CrOS FWID: Google_Eve.9584.151.0

+       Verze OS : Linux 4.4.139-14472-g6853af561948
 +       Verze jádra: 4.4.139-14472-g6853af561948
 +       Kořen CROS: ROOT-A (/dev/mmcblk0p3)
 +       Verze OS: 10866.1.0
 +       Verze prohlížeče: Google Chrome 69.0.3486.0
 +       Verze ARC: 4884711
 +       CrOS FWID: Google_Eve.9584.160.0

Smart Lock bylo většinou rozbité v předchozí sestavě – vypadalo, že se snaží, ale nikdy nenašlo můj telefon. Smart Lock je úplně rozbitý i v této verzi – vůbec se nezobrazí žádný zámek s točícím se kolečkem na přihlašovací obrazovce.

Zkoušel už někdo novou sestavu na Samsung Chromebooku Pro? Viděl jsem, že VMX v Skylake byl povolen před několika patchi pro stroje Glados.

Tato sestava umožňuje crostini pro HP 14-ca020nr. Je to model z USA, prodávaný v maloobchodních kanálech, který se podle toho, co jsem zjistil, téměř, ale ne úplně rovná HP 14 G5. G5 má významně lepší specifikace. Identifikuje se jako ‘Snappy’/Kernel 4.4 a je to Chromebook s 4 GB RAM, N3350, 16GB pamětí, prodávaný v maloobchodních kanálech jako Office Depot a Walmart za zhruba 229-249 USD a vypadá téměř identické s G5, ale má nižší specifikace a nezaručuje voděodolnost / odolnost vůči vodě nebo vojenské normy, ale umí nabíjet přes USB-C.

Uprava: modelové číslo opraveno na HP 14-ca020nr

Vypadá to, že jsem stáhl verzi 69.0.3486.0 z dev kanálu.

https://cros-updates-serving.appspot.com/

Pro všechny, kteří mají problém se spuštěním terminálu, i když mají nainstalované nejnovější komponenty, mám řešení:

vsh termina

run_container.sh --container_name penguin --shell --user

Jakmile jsem vevnitř kontejneru, spusťte sudo reboot

Po několika vteřinách se objeví okno terminálu a vše funguje normálně.

Je trochu zklamání, že blog chromereleases hlásí, že verze 69.0.3486.0 / 10866.1.0 je venku v reálném čase:

A přesto server cros-updates & cros-omahaproxy stále hlásí verzi 69.0.3473.0 / 10820.0.0 jako aktuální:

Kde bychom měli získat spolehlivé informace???

Funguje to dobře zde s VSCode

Zdá se, že je to pro mě stabilní, žádné větší změny jsem nezaznamenal

Může mi někdo zkontrolovat, jestli tato verze stále obsahuje opravu

Chyba s automatickým rozbalovacím oknem, který se při zacyklení systémově crashuje, není opravena, alespoň ne u mě s Goland/IntelliJ.

Uprava: naopak, po aktualizaci cros-termina a několika rebootech vše funguje!

Má někdo jiné ztráty dockeru po powerwash?