Chcete neustále nechat zapnuté VPN?

Existuje mnoho důvodů pro použití VPN - někteří z nás ho používají kvůli bezpečnosti nebo soukromí, jiní k přístupu k omezenému obsahu a zbytek z nás k různým jiným účelům. S tak velkým počtem různých potřeb a konfigurací VPN existují odlišné názory na to, zda by VPN měla být zapnutá nepřetržitě. Bylo by zajímavé zjistit, zda má mnoho členů naší komunity VPN neustále připojené.

Zobrazit Anketu

Platím za to, nechávám ji zapnutou 24/7.

Neutaju před NSA nebo FBI, ale mé soukromí je důležité. Můj (Linux) počítač je šifrován a nad to šifruji důležité dokumenty.

Používám také 25-místná hesla. Nemám pochybnosti, že vládní agentury by mohly dešifrovat mou komunikaci + počítač, ale hackeři, odposlouchávači a náhodní škodliví aktéři nemají šanci.

Nezanechali byste svou přední dveře nebo auto odemčené.

Důvod pro používání VPN je mít ji běžící 24/7, není to jen o plavbě na vysokých mořích, ale také vám dává přidanou vrstvu bezpečí před záludými očima.

Ne kvůli baterii na telefonu. Jinak bych ji používal.

Jsem Američan žijící v Německu, takže jsem stále připojen k US VPN.

Ano, na mém počítači, ale ne na telefonu. Několik měsíců jsem ji používal, ale žrala mi data, která nemám neomezená, brzy změním tarif na telefon.

Bude nyní. Je to buď sledování každé stránky, kterou navštěvujete 24/7, nebo její neustálé zapnutí.

24/7 na všech počítačích a iPadech

Záleží. Obvykle na mobilu ji mám zapnutou, ale někdy mi určitá funkčnost některých aplikací a jejich použití je VPN ztěžují. Dobře funguje pauza na 5 minut v takových případech.

Je pravda, že na Netflix, Prime atd. najdete seriály a filmy, které nemůžu najít v NA, nebo je to jen přehánění?

Pro nás je VPN hlavně pro skrývání lokace, abychom mohli sledovat německé, rakouské, francouzské a britské online streamované programy. Pro můj běžný online provoz mě Sandboxie Plus chrání. Nordova automatická VPN, která je přepnuta na sílu, mi po několika aktualizacích při restartu dělá problémy, opravdu se mi to nelíbí. Naše stará manuální volba byla mnohem lepší.

Záleží na tom, od koho chci nebo potřebuji soukromí, a na jaké síti jsem.

Obecně řečeno, ne, není to stále zapnuté.

Nemám nutně problémy s baterií, ale když jsem na nízké úrovni, určitě ji vypnu, pokud mohu.

Jak je to špatné? Na mém Androidu běží VPN + meshnet 24/7 a stále vydržím celý den bez dobíjení telefonu.

Stejně. Na mém domácím notebooku je to téměř vždy zapnuté.

Rozdělené tunelování je také věc - nedávno přidali dokonce “názorné” aplikace a ihned přidali některé z aplikací, o kterých jsem věděl, že s VPN nefungují.

Možná je to tím, že máš Android s dobrou výdrží baterie haha, pravděpodobně kvůli novým iOS aktualizacím, neměl jsem nejlepší výdrž baterie.

Ahoj, tvůj příspěvek byl automaticky odstraněn, protože tvůj účet nesplňuje naše požadavky na karma. Účty musí mít minimálně 100 kombinované karmy, aby mohly přispívat do tohoto subredditu. Toto pravidlo je navrženo ke zlepšení kvality odesílaných příspěvků a zmírnění zneužívání účtů trollů.

Jsem robot a tato akce byla provedena automaticky. Pokud máš nějaké otázky nebo obavy, kontaktuj prosím moderátory tohoto subredditu /message/compose/?to=/r/nordvpn).

Takže… nejsi fanouškem Dvou a půl muže? :rofl: