Používám Roku 4K přehrávač připojený k mému televizoru. Většinou sleduji YouTube a občas Amazon Prime Movie. Nikdy jsem se na YouTube na Roku nepřihlásil. Občas přeposílám video z YouTube z mého Androidu na TV přes Roku. Nikdy jsem nesledoval Netflix nebo jiné předplatné kanály. Včera se na YouTube objevila reklama s MÉM JMENEM ve velkém nápisu, kde mi bylo řečeno, že mám zavolat na reklamní telefonní číslo. Je zřejmé, že moje aktivita na IP adrese Roku byla zaznamenána a sledována. Někdo byl schopen propojit tuto IP adresu se mnou osobně a zobrazit reklamu s mým jménem na YouTube. Kde došlo k narušení soukromí? Roku? YouTube? Můj ISP?
YouTube vás sleduje, když jste přihlášení. VPN by oklamala YouTube, že jste někde jinde, ale stále by vás sledovala a zobrazovala relevantní reklamy, pokud jste přihlášeni.
Nikdy jsem se nepřihlásil na YouTube. Také téměř každý den resetuji svůj Roku pro vymazání historie a dotazů.
Nejste přihlášený ke svému Google účtu na telefonu, když přeposíláte na televizi? Google je opravdu dobrý ve sledování dat. Dělá to několika způsoby.
Ano. Když přeposílám na Roku pro sledování na TV, jsem přihlášený do Google. Ale je to vzácné. Možná jednou za měsíc. Nejsem přesvědčen, že Google může vytvořit reklamu na YouTube s mým jménem. Podezřívám YouTube nebo Roku.
No Google vlastní YouTube. Když připojíte telefon k televizi, Google sestaví profil na základě MAC adresy vaší TV a když sledujete YouTube na TV, automaticky vám bude zobrazovat relevantní reklamy, protože Google může s vaší TV spojit vás.
Moje TV se s Googlem nespojuje. Je to stará, 1080p neznačková. Nemá MAC adresu. Roku má a přenáší signál přes HDMI. Roku mě občas žádá o přihlášení přes Google, ale nikdy jsem se nepřihlásil.
Omlouvám se, odkazoval jsem na Roku jako na vaši televizi. Vaše skutečná televize s tím nemá nic společného. TV = Roku.
Tak by VPN na mém WiFi routeru zastavila toto sledování?
Google stále uvidí všechno, co hledáte a sledujete na telefonu, a pokud přeposíláte na Roku, bude schopen spojit tento zařízení s vámi. Abyste zůstal anonymní vůči Google, musíte sledovat YouTube v anonymním režimu v prohlížeči, bez přihlášení. Když něco přeposíláte, dáváte Google všechny data, která jsou potřeba. Nemůžete přeposílat z anonymního režimu. Vlastně VPN by i interferovala s přeposíláním.